Letenky do Florencie za nejnižší ceny

Tagy:  Florencie, itálie, město, historie, dovolená, víkend, eurovíkend, památky, muzeum, galerie

Sponzorované odkazy:

Letenky do Florencie za nejnižší ceny

Ať už pomýšlíte na letní dovolenou a nebo pouze romantický eurovíkend ve dvou, Florencie vás dostane svou rozmanitostí, historickým centrem a italským temperamentem. Florencie se nachází ve slunném regionu Toskánsko, jež je světově proslulý svou gastronomií, krásnými plážemi při pobřeží, stejně jako bohatým kulturním a architektonickým dědictvím. Florencie – metropole Toskánska, jedno z nejpůvabnějších měst světa má přibližně půl milionu obyvatel.

Florencie je považována za kolébku renesance. S městem jsou nerozlučně spjata jména mnoha velkých umělců jako třeba Michelangelo, Botticelli, Alighieri, Boccacio či Petrarca. Není divu, že návštěvníkům může Florencie připadat jako jedno velké muzeum. Florencie byla dokonce v letech 1865 – 1870 hlavním městem Itálie, protože papežský Řím byl bráněn francouzským vojskem. Památek je tu přirozeně velké množství. Na následujících řádcích se můžete seznámit alespoň s těmi nejznámějšími z nich. Kopule dómu Santa Maria del Fiore majestátně ovládá panoráma Florencie. Prohlížíme si ji zblízka, je její klenba tak obrovská, že nás doslova ohromí. Fasáda dokončená až v 19. století je dekorativně obložena pruhy bílého, zeleného a růžového mramoru. Interiér katedrály je ale poměrně prostý. Chcete-li si klenbu kopule prohlédnout zblízka, musíte vystoupit po 463 schodech vedoucích do lucerny. Odtud je také přirozeně nádherný pohled na celé město a okolí.

Florencie je městem umělců, autor: pier fassaniFlorencie je městem umělců, autor: pier fassani

Galerie Ufizzi

Ufizzi je jedno z největších muzeí v Itálii a na celém světě. V Uffizi měly být původně úřadovny známé rodiny Medici. Od počátku však Medici dávaly do této budovy prvotřídní díla svých sbírek. Dnes se v Uffizi nacházejí nejvýznačnější díla italských i zahraničních umělců z doby od 13.do 18. století, jako Giotto, Masaccio, Beato Angelico, Leonardo da Vinci, Piero della Francesca, Raphael, Caravaggio, Rubens, Rembrandt, Dürer, Goya a mnoho dalších.

Akademická galerie

Galerie je jedním z nejznámějších muzeí ve Florencii, neboť v jejích prostorách se nachází slavné Michelangelovy sochy včetně „Davida“, „Čtyři vězňové“ a „Pieta Palestiny“. Je zde také mnoho obrazů, které nasbíral velkovévoda Peter Leopold, aby pomohl mladým florentským umělcům, kteří se přihlásili do Akademie umění, která se nachází stále hned vedle galerie.

Letenky

Se společností Wizzair se do italské Florencie dostanete již za krásných 1990 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Nejlevnější letenky do Florencie nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Florencie za nejnižší ceny byl publikován 21. dubna 2012 v 17.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...