Letenky na Malagu – letní dovolená ve Španělsku

Tagy:  Malaga, španělsko, dovolená, moře, historie, počasí, poloha, ostrov

Sponzorované odkazy:

Letenky na Malagu – letní dovolená ve Španělsku

Prázdniny se kvapem blíží a vaše ratolesti se jistě hlásí s otázkou kam na dovolenou. Pokud stále tápete a dennodenně procházíte katalogy cestovních kanceláří a hledáte levnou dovolenou s kapkou luxusu, Malaga je tím pravým tipem pro vás. Málaga, druhé největší město autonomního společenství Andalusie, se rozkládá na středomořském pobřeží, v jeho části jménem Costa del Sol. Málaga je nejjižněji položeným velkým městem Evropy, od afrických břehů ji dělí zhruba 130 kilometrů. Vzhledem ke geografické poloze není překvapením, že v Málaze panuje teplé subtropické podnebí s létem trvajícím 8 měsíců a zimou, v jejímž průběhu teplota málokdy klesne pod 17 °C. Málaga je jedním z nejstarších měst světa a její historie se píše již takřka tři milénia.

Málaga, založená Féničany v 7. století před Kristem, je hlavním městem provincie Málaga. Féničané se zaměřovali zejména na rozvoj rybolovu a průmyslu. Později, na konci 3. století před Kristem bylo město podrobeno Římské nadvládě. Roku 711 se na Pyrenejský poloostrov dostávají Arabové a Málaga podléhá jejich vlivu, kterého byla zbavena až v 15. století, roku 1487. Působení těchto rozličných kultur na území města je vidět i dnes na dochovaných památkách. V současné době obývá Málagu přibližně 600 000 obyvatel na rozloze 380,50 kilometrů čtverečních.

Malaga se pyšní přepychovými plážemi, autor: percepio033Malaga se pyšní přepychovými plážemi, autor: percepio033

Jedním z nejslavnějších rodáků Malagy je Pablo Picasso, ve městě se nachází několik galerií věnovaných jeho dílu, v sousedství místní katedrály najdeme také muzeum výtvarného umění ze 16. Století. V místě rodiště Pabla Picassa se dnes nalézá archiv věnovaný jeho životu a dílu, který je otevřen široké veřejnosti, vstup je zcela zdarma. Museo Picasso Malaga bylo otevřeno jen před pár lety a přibližuje Picassovu celoživotní práci. Muzeum se brzy stalo jednou z nejvetších atrakcí. Budova Muzea je situována na starém místě, které se proměnilo v úžasný umělecký zážitek. Působí velmi přirozeně a autenticky.

Malaga je nejen centrem kultury, ale i místem nabízejícím mnoho příložitostí k poobědvání na čerstvém vzduchu. Obyvatelé Malagy milují své jídlo, a všechny bary a restaurace ve kterých se odehrává skutečný společenský život. Možností je nepřeberné množství a v celku cenově přijatelných, vždyť některé bary nabízejí denní menu podávané s chlebem a vínem za pouhých 6 eur.

Letenky

Se společností smartwings se nyní do historické Malagy podíváte za krásných 3127 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Malaga je jedním z nejstarších historických měst, autor: juano cesoMalaga je jedním z nejstarších historických měst, autor: juano ceso

Nejlevnější letenky na Malagu nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky na Malagu – letní dovolená ve Španělsku byl publikován 19. dubna 2012 v 14.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...