Letenky do Rigy za nejnižší ceny na trhu

Tagy:  Riga, lotyšsko, evropa, cestování, létání, výlety, dovolená, historie, památky

Sponzorované odkazy:

Letenky do Rigy za nejnižší ceny na trhu

Lotyšsko je zemí mnoha protikladů a schůdných názorů. Jedni si tuto na Severu ležící zemi oblíbili a nemohou ji vynachválit, jiní si její návštěvou nejsou zcela jistí. Pokud přemýšlíte, kam se podívat na jarní ,,výlet“ či sportovní dovolenou, neváhejte a zvesela se rozjeďte do Lotyšska a jeho hlavního města Riga, jenž vás nadchne svou jedinečnou historií a přírodou.

Riga je největší a hlavní město Lotyšska se 790 600 obyvateli. Díky své poloze při ústí Daugavy do Rižského zálivu byla už pravěku osídleným místem, obchodní a dopravní křižovatkou cest mezi východem a západem, jihem a severem. Napoleon nazýval Rigu „Předměstím Londýna“, protože tu zanechaly svou stopu tradice mnoha národů.

Riga je městem mnoha protikladů, autor: seramiRiga je městem mnoha protikladů, autor: serami

Když se vejde do ulic staré i nové Rigy, pocítíte něco zvláštního. Na to, že jste v metropoli, zde není ten příšerný shon a stres, jak ho známe z ulic Prahy a Bratislavy. Lidé jsou klidnější a usmívají se na svět. Už i taková maličkost stačí někdy k tomu, abyste se cítili dobře. Riga je městem mladých, což v praxi znamená, že nejsou poznamenáni tak těžce dobou před dvaceti lety a v ulicích potkáváte hodně rozesmátých tváří. Po procházce starým centrem, výšlapu na věž kostela svatého Petra s vyhlídkou a dalším kulturním vyžití, si můžete sednout do některé z restaurací na náměstíčkách nebo zajít do jednoho z mnoha parků a tam v klidu odpočívat. I tím to Riga získává další plusové body. V centru není problém najít během deseti minut posezení v zeleném parku, což je velice příjemné.

Za návštěvu jistě stojí velkolepý kostel sv. Petra. První zmínka o červeném cihlovém kostele pochází z roku 1209. Jedná se o vynikající ukázku gotické architektury v Pobaltí. V letech 1408 až 1409 roztocký architekt Ruhmenschotel postavil novou část kostela s oltářem, výstavba pak pokračovala i v dalších staletích. Roku 1660 byla postavena nová štíhlá věž v barokním stylu, která byla zasažena bleskem a poškozena požárem. Poslední vážné škody utrpěla za 2. světové války, kdy byla vážně poškozena Němci. V roce 1973 byly kostel i věž zrestaurovány.

Letenky

Nízkonákladová společnost Ryanair opět zabodovala a nyní nabízí jedinečné letenky do lotyšské Rigy za neuvřitelných 519 korun včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Riga se pyšní letitou historií, autor: tori hanniganRiga se pyšní letitou historií, autor: tori hannigan

Nejlevnější letenky do Rigy nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Rigy za nejnižší ceny na trhu byl publikován 30. března 2012 v 11.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...