Letenky do Osla – za Norskou krásou a ledovými jezery

Tagy:  Oslo, norsko, kultura, architektura, krajina, sever, skandinávie

Sponzorované odkazy:

Letenky do Osla – za Norskou krásou a ledovými jezery

Pro milovníky prodloužených víkendů a poznávacích zájezdů jsou zde jedinečné letenky do Norského Osla, které pořídíte doslova za pár korun. Pokud vám nevadí ledový horský vzduch a potrpíte si na zelenou krajinu a nekonečné pláně, Norsko je tím pravým typem právě pro vás.

Oslo je, jak jste se již dovtípili, hlavní město Norska, ale také sídlo protestantského i katolického biskupa, sídlo správních orgánu, vlády a krále. Jeho rozloha je 453,7 kilometrů čtverečních, čímž se řadí mezi největší hlavní města Evropy. Oslo se rozkládá na břehu Oslofjordu, kde se do něj vlévá řeka Akerselv. Do místního přístavu připlouvají zámořské obchodní lodě, které město zásobují poměrně slušnou zásobou ryb. Z Osla vedou trajekty do Dánska i Německa, což je asi nejsnazším a nejrychlejším způsobem transportu.V sou­časné době představuje Oslo největší koncentraci průmyslu, dopravy a služeb spojených s jeho funkcí hlavního hospodářského, politického i kulturního centra. Jako norské hlavní město je Oslo sídlem vlády, parlamentu a také univerzity, kterou kupodivu navštěvují studenti celé Evropy. Hlavním městem se dnešní Oslo oficiálně stalo až v roce 1905 a tehdy se jmenovalo Christiania. V roce 1952 se tu konaly zimní olympijské hry a každoročně se tu pořádají skoky na lyžích a běžecké závody v oblasti Holmenkollen.

Oslo se pyšní řadou kulturních památek, autor: Jerg olavsenOslo se pyšní řadou kulturních památek, autor: Jerg olavsen

Architektonicky možná Oslo nepatří k extrémně zázračným městům, ale můžete si ho zamilovat ze spousty jiných důvodů, například pro jeho čistotu, poklidné centrum, hezké domy, přístav, nízkou míru kapesních krádeží a kriminality vůbec, blízkost k přírodě a sportu, muzea, parky a podobně. Oslo nabízí spoustu zábavy a možnost poznání norské kultury. Atraktivní podívanou nabízejí i místa širšího okolí hlavního města.

Podobně jako jiná velká evropská města, i Oslo má stále poměrně zřetelnou hranici mezi svou východní a západní částí. Částečně tyto dvě oblasti rozděluje řeka Akerselva, podél které vede cyklistická a pěší stezka, jež míjí pěkné parky a dokonce jeden větší vodopád. Zatímco v západní části Osla se nachází sídlo krále, známá univerzita či luxusnější obchody a hlavní nákupní třída, ve východní části najdete více kultury imigrantů, ale také na první pohled více chudoby.

Letenky

Jestli nabízela nízkonákladová společnost Ryanair někdy levné letenky, tak vás tato cena doslova dostane do kolen. Nyní se můžete do norského Osla podívat za pouhých 275 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Oslo je jedním z největších evropských měst, autor: Kira holvolkOslo je jedním z největších evropských měst, autor: Kira holvolk

Nejlevnější letenky do Osla nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Osla – za Norskou krásou a ledovými jezery byl publikován 16. března 2012 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...