Letenky na Krétu – poznejte tamní kulturu a pláže

Tagy:  Kréta, řecko, ostrov, moře, pláže, opalování, koupání, památky, historie, počasí

Sponzorované odkazy:

Letenky na Krétu – poznejte tamní kulturu a pláže

Kréta je místem noha protikladů, pro někoho je to oblast nekončících večírků a příjemných lidí, pro ostatní znamená rozpálené pláže a zářivé slunce. Ale téměř pro všechny je Kréta synonymum pro nádherné pláže, památky, úžasné přírodní scenérie a rozmanitou zábavu. To vše zde najdete v opravdu velkém množství. Ať už vás zajímá aktivní dovolená s výlety nebo jen lenošení, je pro vás Kréta zaručeně to pravé.

Kréta vyniká rozmanitostí ve všech směrech. Najdeme zde místa připomínající poušť i krásná zelená údolí, jsou zde nížiny i několik vysokých pohoří. Jsou zde velmi rušná místa plná turistů, jsou zde i místa, kde nemusíte člověka potkat třeba několik dní a kam se civilizace ještě nedostala.

Kréta je ostrov s bohatou historií, která sahá až do 6. tisíciletí před naším letopočtem. Je opředena mnoha legendami a údajně v této části Řecka spatřil poprvé světlo světa nejznámější řecký bůh Zeus. Přihodilo se tak v jedné z mnoha jeskyní, kterých na ostrově najdete kolem 3000. A právě zdejší jeskyně, hory, četné rokliny a opuštěné vnitrozemí mohou přilákat i turisty, kterým nestačí pouhé lenošení na pláži. Historie a ráz zdejší krajiny po staletí utvářely charakter dnešních Kréťanů a jsou to také oni, kdo z vaší dovolené mohou učinit nezapomenutelný zážitek a možná přispět k tomu, abyste se na svět začali dívat trochu jinýma očima.

Krétské pláže jsou jedny z nejhezčích, autor: paramatosKrétské pláže jsou jedny z nejhezčích, autor: paramatos

Patříte-li k milovníkům moře a nekonečného opalování, zde budete jako ryba ve vodě. Ostrov je omýván na severu Krétským a na jihu Libyjským mořem. Krétské pláže patří k nejkrásnějším v Evropě a mnoho z nich každoročně získává Modrou vlajku, což je mezinárodní ocenění, které hodnotí čistotu a úpravnost pláží, vybavenost, čistotu moře a přírodní rámec bezprostřední­ho okolí.

Aby těch všech pozitiv nebylo málo, místní občané jsou jedni z nejpřátelštějších obyvatel vůbec. Jejich náklonnost a přátelskost vás dojme k slzám, neboť pravý Kréťan by vám pomohl i v té nejzapeklitější situaci.

Letenky

Společnost Heraklion nyní nabízí levné letenky na Krétu již od 2455 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Na Krétě najdete i spoustu luxusních apartmánů, autor: josh sandersNa Krétě najdete i spoustu luxusních apartmánů, autor: josh sanders

Nejlevnější letenky na Krétu nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky na Krétu – poznejte tamní kulturu a pláže byl publikován 17. března 2012 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...