Letenky do Korei – do Soulu za nejnižší ceny!

Tagy:  Korea, jižní korea, severní korea, soul, město, hlavní město, památky, obyvatelé, jídlo

Sponzorované odkazy:

Letenky do Korei – do Soulu za nejnižší ceny!

Korea je obecně zemí mnoha protikladů, které k sobě poutají spoustu turistů, ale nesčetně jich také odradily. Už jenom to, že je stát rozdělen na dvě, zcela odlišné země, kdy je jedna demokratická a dosti vyspělá, přitom v té druhé vládne tvrdá ruka socialismu a tiranie. Korea mnohým z nás připomíná tehdejší Německo v době Berlínské zdi, avšak zde asi nemůžeme spekulovat o tom, že by tomu do budoucna mohlo být jinak…

Padesáti milionovou zemi omývají dvě moře, a to Žluté a Japonské. Obyvatelé je překřtili na moře Západní a Východní. Jižní Korea je povětšinou hornatá země, kdežto na Severní je o poznání nížinatější. Nejznámější jsou například Diamantové hory, ve kterých leží národní park navštěvovaný nejedním nadšeným turistou. Nížiny zabírají jen asi třetinu území. K zemi patří něco kolem 3 tisíc ostrůvků ležících v okolí země. Je tu snad vše – od hor, přes kopce a pastviny, až po nížiny a ostrovy. Nejste-li ale příznivce přírody, můžete vyrazit do hlavního města jižní země, Soulu, které má přes 11 000 000 oby­vatel. Zde je vkusně zkombinována moderní architektura se starými a úchvatnými chrámy. V zemi je úředním jazykem korejština, nicméně na školách je angličtina mezi povinnými jazyky, i když s ní mnohde neuspěje. Velkým plus pro zemi je i nízká pouliční kriminalita, nemusíte se tak bát vycházet i v pozdních večerních hodinách. Korejci jsou milí, přátelští, spontánní a velmi upovídaní, o rasové zášti zde nemůže být řeč. Tito obyvatelé jsou díky tvrdé disciplíně ohromně slušní a s klidem v duši vás pohostí večeří ve svém obydlí, kde vám pravděpodobně nabídnou pokrm z rýže, ta je hlavní plodinou spolu s ječmenem, fazolemi a mořskými rybami.

Korea je zemí mnoha protikladů, autor: manaquoKorea je zemí mnoha protikladů, autor: manaquo

Jedním z největších lákadel Korei je hlavní město Jihu, Soul. Soul je hlavní město Koreje od roku 1394. Dnes zde žije něco přes 12 milionů obyvatel a právem se řadí mezi největší metropole na světě. Soul je místo, kde se míchá moderní architektura s klasickou asijskou zástavbou na jedné straně a několik sto let starými paláci na straně druhé. Je to město, kde vidíte vliv korejské a západní civilizace, což vytváří fantastickou atmosféru.

Letenky

Společnost KLM vám nyní nabízí ty nejlevnější letenky na trhu, z Prahy se do famózního Soulu podíváte již za 14 794 korun a to včetně veškerých letištních poplatků a zpátečního letu.

Soul je městem vysoce vyspělým, autor: Tian GalahnoSoul je městem vysoce vyspělým, autor: Tian Galahno

Nejlevnější letenky do Korei nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Korei – do Soulu za nejnižší ceny! byl publikován 12. března 2012 v 18.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...