Letenky do Milána – cestujte na jaře nejlevněji

Tagy:  Miláno, itálie, památky, cestování, nízkonákladové letenky

Sponzorované odkazy:

Letenky do Milána – cestujte na jaře nejlevněji

Na jaře se můžete těšit ze záplavy akčních a nízkonákladových letenek, kterých bude opravdu nespočet, neboť letecké společnosti počítají s tím, že jarní měsíce přímo vybízejí z eurovíkendům, prodlouženým víkendům a romantickým pobytům ve dvou. Pokud již teď přemýšlíte kam se podívat, vydejte se do jednoho z nejkrásnějších měst Itálie, do Milána. Město bohaté na kulturu, památky a světovou módu vás nadchne a budete jej opouštět se slzami v očích.

Miláno je hlavním městem regionu Lombardie a zároveň jedním z ekonomických center celé Itálie. Silná je zde průmyslová výroba stejně jako odvětví designu a módy. Miláno je velice kosmopolitní město, ve kterém žije více jak 15% cizinců. Podle posledních průzkumů patří Milánu 28. místo mezi nejvlivnějšími městy světa. Toto severoitalské město je i domovem dvou známých fotbalových týmů a to AC Milano a FC Internazionale Milano.

Největší raritou Milána je Milánský Dóm, autor: pablo ramosiNejvětší raritou Milána je Milánský Dóm, autor: pablo ramosi

Historie

Město je známo již z dob Antiky, kdy působilo jako jedno ze stěžejních center obchodu, můžeme tedy s jistotou tvrdit, že už tehdy Miláno zastávalo velice důležitou ekonomickou a finanční funkci. Památkou na tuto dobu je Colonne di San Lorenzo, což je řada korintských sloupů původně zdobící chrám nebo veřejné lázně z 2. Století. Roku 313 vydal římský císař Milánský edikt, dokument, který zaručoval křesťanům svobodu vyznání. Dodnes si v Miláně můžete prohlédnout pozůstatky budovy, kde byl edikt vydán. Ve středověku město zbohatlo díky důležité obchodní stezce vedoucí z Alp do Říma a dál na jih Itálie. V 16. století nad Milánem nakrátko převzal kontrolu francouzský trůn, aby byl vzápětí vystřídán španělskými Habsburky. V průběhu druhé světové války Miláno vážně poškodily spojenecké bombardéry, ale naštěstí bylo město během období hospodářského zázraku rychle obnoveno a vyrostlo zde i mnoho moderních budov. Dnes se o Miláně mluví jako o novém hlavním městě módy, které má nahradit stagnující Paříž.

Památky

V Miláně samozřejmě na každém rohu uvidíte impozantní památku, která ve vás zanechá nezaměnitelné dojmy. Pravděpodobně nejznámější a nejkrásnější budovou je Milánský Dóm v pozdně gotickém slohu. Nezapomeňte ani na fresku poslední večeře v kostele Santa Maria delle Grazie a nebo na divadlo La Scala.

Letenky

Nejlevnější letenky do Italského Milána nyní pořídíte od nízkonákladové společnosti Ryanair a to za neuvěřitelných 629 korun i se zpátečním letem a včetně všech letištních poplatků.

Nejlevnější letenky do Milána nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Milána – cestujte na jaře nejlevněji byl publikován 9. března 2012 v 14.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...