Letenky Sofia - do Bulharska ještě dnes!

Tagy:  Sofia, bulharsko, město, hlavní město, cestování, historie, památky

Sponzorované odkazy:

Letenky Sofia -  do Bulharska ještě dnes!

Pokud se rozhoduje podniknout jarní výlet do jednoho z evropských měst, jistě jste ani na minutku nepomysleli na bulharské hlavní město Sofia, což je určitě veliká škoda. Téměř milionové hlavní město Bulharska je zajímavé pro své starobylé památky, tržiště, bulváry a parky. Na druhé straně se však dozajisté setkáte s nekonečnými alejemi panelových domů, se špinavými silnicemi a v neposlední řadě s vraky aut. Avšak i přes tato ,,drobná“ negativa za to Sofia opravdu stojí!

Mnozí cestovatelé se pozastavují nad neslovansky znějícím názvem města, který jej činí poměrně exotickým. Slované, kteří se na toto území dostali asi v 7. století, město přejmenovali na Sredets, ale jméno Sofia pochází s největší pravděpodobností od názvu antického chrámu Sveta Sofia, který stojí dodnes v centru města.

Přímo v centru Sofie nenajdete mnoho zajímavostí, ale za zmínku určitě stojí kostel Alexandra Něvského. V okolí tohoto kostela se nachází galerie a muzea. Neměli byste zapomenout ani na Sofijskou synagogu z přelomu 19. a 20. století, kde můžete obdivovat nádherný mosazný svícen o váze kolem dvou tun. Nadvládu Turků připomíná mešita Banja Baši z 16. století, její kupole a minaret evokují atmosféru blízkého východu.

Sofia je městem mnoha protikladů, autor: anton maraghySofia je městem mnoha protikladů, autor: anton maraghy

Život ve velkoměstě prošel v době po změně režimu v Bulharsku zřetelně viditelnými proměnami. Nové podnikání se projevuje téměř všude stavbou nových barů a kaváren, barevné stánky lemují ulice a parky, kde je k dostání skoro všechno od ovoce až po produkty umění a řemesel, které si můžete koupit při procházce.

Pokud toužíte po kulturních akcích, v letních měsících jich v teplém Bulharsku najdete hned několik. Každoroční festival „Sofijské hudební týdny“ nabízí v červnu to nejlepší ze světa hudby. Srdce města bije až pozdě do noci a vy můžete jen zvažovat, zda navštívit koncert klasické hudby nebo opery nebo si jen tak zatančíte při moderní populární hudbě.

Letenky

S nabídkou cenově příznivých letenek do bulharské Sofie přišla německá společnost Air Berlin, za nízkonákladovou letenku tak zaplatíte pouhých 1532 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Do bulharské Sofie se podíváte za ty nejnižší ceny, autor: peter quantareDo bulharské Sofie se podíváte za ty nejnižší ceny, autor: peter quantare

Nejlevnější letenky do Sofie nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky Sofia - do Bulharska ještě dnes! byl publikován 5. března 2012 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...