Letenky Vídeň – poznejte rakouskou architekturu

Tagy:  Vídeň, rakousko, architektura, památky, prater, hofburg

Sponzorované odkazy:

Letenky Vídeň – poznejte rakouskou architekturu

Vídeň se svým půvabem řadí k nejkrásnějším a nejnavštěvovanějším hlavním městům Evropy. Díky své jedinečné architektuře a luxusním restauracím si ji nelze nezamilovat.

Vídeň patří mezi nejznámější a největší města Rakouska. Rozkládá se na řece Dunaj a žije v ní přibližně 1 700 000 obyvatel. Vídeň nabízí svým návštěvníkům bohatou tradici, historii a nespočet kulturních a historických památek. V roce 2001 bylo toto hlavní město Rakouska zapsáno na seznam světového dědictví Unesco.

Pokud Vás ve Vídni nezaujme široká škála nabízených pokrmů, jistě si najdete zalíbení v kulturní kráse tohoto historií opředeného města. Můžete navštívit například největší muzejní komplex Hofburg, románské a gotické kostely a barokní paláce. Pokud ovládáte německý jazyk, doporučuji navštívit národní knihovnu nebo třeba nejvýznamnější rakouské divadlo s názvem Burgtheater.

Vídeňská radnice se téměř stejná jako radnice v Liberci, autor: peter sebornVídeňská radnice se téměř stejná jako radnice v Liberci, autor: peter seborn

Trocha historie

Díky své výhodné poloze a mírnému klimatu je Vídeň trvale osídlena už od mladší doby kamenné. Svůj název dostala podle keltské osady s názvem Vedunia. Město bylo dobyto Římany, kteří Vídeň opustili v pátém století. Vídeň se stala hlavním městem Rakouska až roku 1155, při jednom ze svých návratů zde byl zajat anglický král Richard I. Lví srdce. V roce 1921 se z Vídně stala plně samostatná spolková země. Až do roku 1945 bylo Rakousko připojeno k Německu. Od 70. let prochází město dalším velkým rozvojem a stává se tak pro svoji neutralitu sídlem mnoha mezinárodních organizací.

Prater

Prater je místem zábavy jak pro malé tak velké nadšence parků. První atrakce zde byly postaveny až o století později. Nejvýznamnější z nich je Wiener Riesenrad, obrovské 64 metrů vysoké ruské kolo, které bylo uvedeno do provozu v roce 1897. Původně mělo 30 kabinek, v roce 1945 byl jejich počet snížen na polovinu. Jízda na Riesenrad nabízí výhled na celou Vídeň. Kromě klasické projížďky je možné pronajmout si speciálně zařízenou kabinu pro romantickou večeři.

Hofburg

Hofburg, někdejší sídlo císařů, je dnes místem, kde má svou kancelář rakouský prezident, a především místem lákajícím k prohlídce všechny návštěvníky Vídně. V současné době se v Hofburgu kromě prezidentských kanceláří nachází řada turistických lákadel. Patří mezi ně především Muzeum Sisi, Klenotnice, Stříbrná komnata, Španělská dvorní jezdecká škola, Rakouská národní knihovna, Muzeum Efezu, Přilehlé zahrady Volksgarten, Burggarten s Domem motýlů.

Letenky

Letenky do Vídně vám společnost Wizzair nabízí již za 1199 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Ve Vídni se můžete těšit z překrásné architektury, autor: anatoleVe Vídni se můžete těšit z překrásné architektury, autor: anatole

Nejlevnější letenky do Belgie nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky Vídeň – poznejte rakouskou architekturu byl publikován 25. února 2012 v 13.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...