Letenky Indonesie – užijte si exotickou dovolenou

Tagy:  Indonésie, bali, sumatra, java, jakarta

Sponzorované odkazy:

Letenky Indonesie – užijte si exotickou dovolenou

Toužíte po nevšedním zážitku exotické dovolené? Objevte krásy Indonésie, největšího souostroví světa! Dovolená v zemi hinduistických chrámů, luxusních hotelů, moderních letovisek, ale také zapomenuté a drsné přírody je výjimečná. Je pestrou směsí bohaté historie, tradic, náboženství i okouzlujících přírodních scenérií.

Indonéská republika je pozoruhodným, přírodně i kulturně nesmírně rozmanitým státem, který drží několik primátů. Je kupříkladu největší muslimskou zemí naší planety a rovněž se rozkládá na největším světovém souostroví. Takřka čtvrt miliardy lidí obývá zhruba třetinu ze sedmnácti tisíc ostrovů, tvořících Indonéskou republiku. Indonéská příroda je velmi rozmanitá, mnoho z oblastí je zcela nedotčených civilizací, ale samozřejmě zde najdete místa civilizací naprosto změněná. Po pobřeží se táhne mnoho bělostných písčitých pláží, které lákají k odpočinku, a ve vnitrozemí jsou husté deštné pralesy, činné sopky a divoká příroda volající po dobrodružství. Indonéská moře nabízejí nádherný a rozmanitý podmořský svět vyzývající k potápění a šnorchlování. Žije zde mnoho endemických druhů jak fauny, tak flóry, kvůli kterým sem přijíždí turisté z celého světa.

Indonésie je prototipem exotické dovolené, autor: orbionIndonésie je prototipem exotické dovolené, autor: orbion

Jakarta

Největším a zároveň hlavním městem je Jakarta, nacházející se na ostrově Jáva. Obrovská, takřka desetimiliónová metropole Jakarta leží v severozápadní části ostrova. V jejím centru se nachází památník Monas neboli Národní monument, symbol indonéského boje za nezávislost, prezidentský palác, kancelářské budovy a nákupní centrum Mangga Dua. V západní části města se rozprostírá jakartský Chinatown a rovněž zde nalezneme, stejně jako v jižní Jakartě, řadu muzeí, nákupních center a zábavních komplexů.

Jakarta je největším a hlavním městem Indonésie, autor: cestujmelevneJakarta je největším a hlavním městem Indonésie, autor: cestujmelevne

Borneo

Borneo, nebo-li Kalimantan je největším a nejznámějším ostrovem Indonésie. Borneo je pro své nebezpečné džungle a nespoutané řeky rájem všech turistů s duší dobrodruha. Rovněž je domovem orangutanů, kteří jsou sice na pohled sympatičtí, avšak když se rozzuří, dovedou napáchat značné škody. Patříte-li mezi milovníky těchto lidoopí, navštivte jednu z místních chovných stanic, kde se dozvíte spoustu zajímavých informací o jejich vývoji a životě.

Bali

Zdaleka nejpopulárnější turistickou oblast Indonésie představuje ostrov Bali, který za tuto pozici vděčí své jedinečné kultuře, pohádkovým plážím, interesantnímu vnitrozemí a bohatému podmořskému světu. Mezi milovníky podmořského světa jsou nejoblíbenější pobřežní vody v okolí města Monado.

Na bali se můžete kochat průzračnou hladinou moře, autor: pesperatusNa bali se můžete kochat průzračnou hladinou moře, autor: pesperatus

Nejlevnější letenky do Belgie nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky Indonesie – užijte si exotickou dovolenou byl publikován 23. února 2012 v 16.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...