Letenky Belgie – do země čokolády za pár korun

Tagy:  Belgie, brusel, památky, architektura, čokoláda, pobyt

Sponzorované odkazy:

Letenky Belgie – do země čokolády za pár korun

Belgie sice nepatří k nejnavštěvo­vanějším turistickým oblastem, ale přesto stojí za povšimnutí. Její zvláštní architektura, příjemné obyvatelstvo a místní speciality vás nenechají na pochybách, že právě Belgie je ideálním místem na prodloužený víkend či strávení jarních prázdnin.

Belgické království se nachází v západní Evropě a jejími sousedy jsou na jihu Francie, na východě Lucembursko s Německem a na severu Nizozemsko. Hlavním městem je překrásný Brusel. Žije zde přes 10,5 milionů obyvatel z nichž více, než polovinu tvoří Vlámové a asi 33% Valoni. Belgie je turistickým cílem již řadu let. V poslední době, hlavně po vstupu České republiky do Evropské unie, musíme i my uznat, že nás láka podstatně více. Kromě bohaté historie, která po sobě zanechala neméně úchvatné stavby, hrady, zámky a kostely rozhodně nadchne všechny přítomné Brusel, město kde se snoubí tradice s moderností a funkcionalismem.

Belgie je proslulá svou kvalitní čokoládou, autor: boris reslenkovicBelgie je proslulá svou kvalitní čokoládou, autor: boris reslenkovic

Když ale pomineme politickou důležitost, tak nesmíme zapomenout na to, že do Belgie lidé také často a rádi jezdí poznávat krásy měst. Přestože nemůže nabídnout lidem koupání v moři, vysoké letní teploty nebo naopak skvělé podmínky pro lyžování, tak do země s desíti milióny obyvateli jezdí mnoho turistů z celého světa. Opravdovým zážitkem bude Belgie pro milovníky čokolády, neboť právě zde se rodí ty nejkvalitnější a nejlahodnější belgické pralinky, po kterých vám na chuťových pohárcích zůstane nenahraditelná krémová chuť čokolády. Málo kdo také ví, že právě Belgičané jsou vynálezci hranolek, narazíte zde tedy na nesčetně fast foodu a prakticky každá restaurace vám nabídne své tradiční hranolky dle původní receptury.

Pokud se do země chystáte, tak určitě víte, že se tady platí eurem. Belgie je jedním ze zakládajících členů eurozóny a eurem se tady začalo platit 1.1.1991. Návštěvu země doporučujeme všem, kteří mají rádi moderní a krásná města. Oblíbíte si zdejší moderní ale i historické památky, kterých každé město nabízí díky bohaté historii mnoho. Do země se můžete dopravit po vlastní ose, nebo třeba využít levných letenek do některého z měst.

Letenky

S nízkonákladovou společností Wizzair se do Belgie, přesněji do Bruselu podíváte již za krásných 1227 korun a na včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

V Belgii je zastoupena moderní architektura a funkcionalismus, autor: modernarchitectV Belgii je zastoupena moderní architektura a funkcionalismus, autor: modernarchitect

Nejlevnější letenky do Belgie nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky Belgie – do země čokolády za pár korun byl publikován 21. února 2012 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...