Letenky Montreal – do Kanady snadno a levně

Tagy:  Montreal, kanada, hokej, památky, události, cestování, zajímavosti

Sponzorované odkazy:

Letenky Montreal – do Kanady snadno a levně

Kanada se řadí k oblastem, na které mají lidé odlišné názory, buď si jí zamilujete a stanete se jejím fanouškem až do konce života a nebo vás zkrátka neláká kvůli své zimě a odlehlosti. Pokud patříte k prvnímu typu turistů a na Kanadu nedáte dopustit, vydejte se do Montrealu, kde se setkáte s obrovskou dávkou srdečnosti, kulturních akcí a samozřejmě s hokejem, kterým město žije.

Montreal je velkolepou metropolí nacházející se na ostrově mezi řekou Otawou a řekou sv. Vavřince. Právě poloha u řek zajistila městu obchodní prosperitu, takže ačkoli leží až 1 600 kilometrů od moře, je Montreal po New Yorku nejdůležitější severoamerický přístav v Atlantiku. Mluví se zde převážně francouzsky, ale domluvíte se i angličtinou. Přesto je vhodné si zapamatovat pár užitečných frází ve francouzštině.
Počátky zdejšího osídlení se datují do začátku 16. století, kdy zde cestovatel Jacques Cartier objevil kopec, z něhož byl nádherný výhled na obě řeky a nazval jej Královská hora – Mont Royal. I dnes se můžete na tento kopec vypravit, cesta nahoru vám bude trvat asi půl hodiny a odměnou bude skutečně krásný výhled.

Montreal je největším městem Kanady, autor: Mohammad AbtahiMontreal je největším městem Kanady, autor: Mohammad Abtahi

Nejkrásnější část je staré město – Old Montreal. Jedná se o historickou oblast v centru města, kde můžete vidět například starý montrealský přístav. Kromě několika muzeí se můžete projít po nábřeží nebo se zde projet na kole či na kolečkových bruslích. Přístav se již pro lodě nevyužívá, byl zachován jako turistická a historická památka. Pozoruhodným svatostánkem je také katedrála Marie-Reine-du-Monde, zmenšenina svatopetrského dómu v Římě. Při návštěvě byste neměli vynechat ani prohlídku olympijského stadionu s jeho typickou šikmou věží. V Montrealu je celkově velké množství kostelů, to souvisí s náboženskou založeností místních obyvatel. Spisovatel Mark Twain prohlásil, že v tomto městě není možné hodit cihlou, aniž byste nerozbili alespoň jedno okno kostela.

Ve městě je hodně drahých restaurací, které získaly mnohé mezinárodně uznávané ceny. Kromě nich se zde dá dobře najíst i na ulici, na každém rohu je alespoň jeden stánek s párky v rohlíku nebo s tradičními montrealskými hamburgery nebo sendviči s uzeným masem. V poslední době si místní zamilovali i exotickou kuchyni, chodí už zcela běžně večer na sushi nebo thajské jídlo do restaurací.

Jak jistě víte, obyvatelé Montrealu jsou náruživí hokejoví fanoušci. Místní hokejový tým The Montreal Canadians je jedním ze šesti originálních týmů NHL. Jejich největším rivalem jsou od nepaměti Toronto Maple Leafs.

Klima v regionu se vyznačuje velkými rozdíly mezi létem a zimou a je poměrně vlhké. V zimě jsou teploty velmi nízké a skoro celou zimu sněží, mnohokrát přijdou i sněhové bouře. Naopak léto je velmi příjemně teplé a slunečné. Pokud si tedy nepotrpíte na mrazíky, v létě budete z místní vegetace nadšeni.

Letenky

Z Prahy se do kanadského Montrealu vypravíte se společností Swiss Air Lines za neuvěřitelných 11 412 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků. Tato akce je jedinečná a opravdu se vyplatí.

Montreal je převážně městem ledního hokeje, autor: tourisme montrealMontreal je převážně městem ledního hokeje, autor: tourisme montreal

Nejlevnější letenky do Kanady nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky Montreal – do Kanady snadno a levně byl publikován 17. února 2012 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...