Letenky do Kuala Lumpur – podlehněte kouzlu Malajsie

Tagy:  Kuala lumpur, malajsie, metropole, hlavní město

Sponzorované odkazy:

Letenky do Kuala Lumpur – podlehněte kouzlu Malajsie

Malajsie jako taková neláká turisty toužící po zapadajícím slunci a nekonečných plážích, avšak najdou se tací, kteří milují ruch velkoměsta a dokonce ho vyhledávají. Pokud se k těmto nadšencům hrdě řadíte, neměli byste do svého cestovního deníčku zapomenout připsat i Kuala Lumpur.

Kdysi nevýznamný Bahnitý soutok ležící na splynutí řek Klang a Gombak byl ustanoven metropolí země až v 60. letech 20. století. Město bylo založeno roku 1860, ještě v dobách britské koloniální správy jako hornické město při objevení ložisek cínu. Prosperita dnešní blyštivé metropole je založena nejen na tomto kovu, ale také na čínských businessmanech a blízkosti ekonomického zázraku Singapur. Ani ne dvoumilionová Kuala Lumpur prošla v posledních deseti letech mimořádným rozmachem ve všech oblastech, od obchodu, cestovní ruch až po bankovnictví.

Kuala Lumpur je opravdovou metropolí, autor: gek-koKuala Lumpur je opravdovou metropolí, autor: gek-ko

Kuala Lumpur nabízí spoustu možností co vidět a co dělat, nádherné hotely, dobré jídlo, fascinující bazary a obchody. Pokud jste se ubytovali v hotelovém komplexu ve zlatém trojúhelníku města, pak jste jen pár kroků od rozsáhlých nákupních center Sungei Wang, Bukit Bintang, Lot 10 a Yat Plaza. A co víc jste jen několik minut od slavných Petronas Towers, kde najdete nákupní centrum Suria.

Hlavní památky Kuala Lumpuru je možné vidět v průběhu dne nebo v případě, že zůstanete pouze na jednu noc. Ale budete určitě potřebovat 2 dny na to, abyste si je důkladně prohlédli a 3 dny, abyste nasáli tu pravou atmosféru města. Ideální je zde setrvat týden, což je ideální doba na prohlídku městem a neodkladné nákupy. Při návštěvě Kuala Lumpuru si můžete jen tak sednout a pozorovat okolí a věřte, že i tak budete mít spoustu krásných zážitků. Uprostřed uspěchané metropole je spousta uklidňujících míst, kde můžete objevovat krásnou kulturu hlavního města Malajsie.

Pohled na noční Kuala Lumpur, autor: Yousif Al-HomoudiPohled na noční Kuala Lumpur, autor: Yousif Al-Homoudi

Letenky

Pokud vás těchto pár základních informací o Kuala Lumpur nadchly natolik, že jste se rozhodli místo navštívit, letenky vás jistojistě nesmírně potěší, neboť jejich cena je doslova dechberoucí. Se společností Air Asia se totiž do hlavního města Malajsie podíváte již za krásných 7601 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Nejlevnější letenky do Kuala Lumpur nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Kuala Lumpur – podlehněte kouzlu Malajsie byl publikován 12. února 2012 v 08.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...