Letenky na Sicílii – objevte krásy Středomoří

Tagy:  Sicílie, itálie, ostrov, památky, moře, historie, palermo

Sponzorované odkazy:

Letenky na Sicílii – objevte krásy Středomoří

Největší ostrov Středozemního moře tvoří nedílnou součást Apeninského poloostrova, který je stejně tak navštěvovaný, jako zbytek pevniny. Díky svému autonomnímu statutu je velice oblíbeným a navštěvovaným letoviskem, neboť nabízí nesčetné turistické možnosti v podobě průzračného moře, písečných pláží a nebo nevšedních historických památek z dob starověkého Říma.

Ostrov Sicílie trojúhelníkového tvaru o rozloze 25 708 kilometrů čtverečních je největším ve Středomoří a zaujímá strategicky výhodnou polohu na půli cesty mezi Gibraltarem a Suezským průplavem a mezi Itálií a mysem Bon v Tunisku. Díky své specifické geografické poloze vděčí ostrov Sicílie za svou zcela unikátní tvářnost a v neposlední řadě i za dýmající sopečné kužely. Nejpůsobivějším z nich je Etna, vysoká 3 323 metrů, která je zároveň nejvyšší sopkou Evropy.

Pohled na nekonečné pláně Sicílie, autor: daviddazzenPohled na nekonečné pláně Sicílie, autor: daviddazzen

Sicílie je jedinečná. Přitahuje návštěvníky nejen překrásnou přírodou, nádhernými plážemi a čistým mořem s dobrou viditelností. Láká krásou svých pobřežních letovisek, krásou svých historických měst plných unikáních památek na různé dobyvatele, kteří jí vtiskli svou tvář. Na Sicílii se vystřídali Féničané, Řekové, Kartaginci, Římané, Normané, Štaufové, španělští vládci, Habsburkové a další. Všichni přišli s něčím svým a jako výsledek nakonec vznikla dnešní Sicílie. Ostrov je z ekonomického hlediska sice chudý, ale pro milovníky historie, kultury či umění hotový ráj na zemi a to převážně pro ty, kteří touží po neopakovatelné letní dovolené u moře.

Palermo

Jistě pro vás není novinkou, že hlavním městem ostrova je Palermo, čítajíc 730 000 obyvatel. Staré kulturní město leží na severním pobřeží Sicílie přivrácené k Tyrhénskému moři. Spojuje se v něm jedinečnost přírodního místa v zátoce na úbočí hory s krásami kulturními a historickými, které vytvořili zdejší obyvatelé, ať již to byli Římané, Arabové, Normané či dnešní Sicilané. Směsice orientálních a evropských vlivů činí město tak poutavým a přitažlivým. Rozhodně stojí za návštěvu.
Památek, ať již kostelů, paláců či muzeí, ale také krásných uzoučkých uliček a výstavných náměstí je ve městě tolik, že je nelze ani všechny projít. Návštěvník je postaven před nutnost volby. Co určitě stojí za to, je procházka uličkami starého města, kde naleznete ruch a shon a kde se žije přímo na ulicích.

Sicílie dominuje průuračným mořem, autor: estherdelacroixSicílie dominuje průuračným mořem, autor: estherdelacroix

Letenky

Jako do jiných vyhledávaných letovisek i na Sicílii vás letenky vyjdou poměrně levně a v tomto neturistickém období přímo pohádkově. Do Palerma se s Wizzair podíváte již za příjemných 2344 korun a to včetně zpátečního letu a letištních poplatků.

Nejlevnější letenky na Sicílii nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky na Sicílii – objevte krásy Středomoří byl publikován 5. února 2012 v 10.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...