Letenky do Indie – za dobrodružstvím ještě dnes!

Tagy:  Indie, dilli, země, asie, památky, cestování

Sponzorované odkazy:

Letenky do Indie – za dobrodružstvím ještě dnes!

Indie je zemí velice zvláštní a ne každý ji přijde na chuť, avšak najdou se dobrodruzi a nadšení cestovatelé, kteří si krásy Indie oblíbili a nedají na ni dopustit. Pokud i vy patříte k nadšencům Indického státu, pořiďte si letenky za ty nejnižší ceny a vydejte se na dobrodružnou cestu ještě dnes.

Indie, kterou v koloniálních časech Britové jistě právem označovali za perlu svého impéria, je druhým nejlidnatějším státem naší planety. Země posvátných krav, bengálských tygrů, jógy a Mahátmy Gándhího je nesmírně rozmanitým státem s bohatým kulturním dědictvím. Význam Indické republiky pro celosvětové dění bude nepochybně, nejen díky tamním špičkovým vědeckým mozkům, v budoucnosti vzrůstat a na vzestupu je rovněž cestovní ruch. Kromě kulturních památek a velkoměst jako Bombaj či Dillí totiž Indie turistům může nabídnout pestré přírodní krásy a prožívání dovolené jak na mořských plážích, tak mezi horskými štíty Himaláje.

Indie se pyšní historickými památkami, autor: deuterIndie se pyšní historickými památkami, autor: deuter

Přestože je Indie rozlohou poměrně velká, díky velké populaci je vysoká i hustota obyvatelstva. S přibližně 385 obyvateli na km2 jde o 33. nejhustěji obydlenou zemi planety. Hustota je asi 3× vyšší než v České republice, přičemž nejhustěji obydleno je hlavní město Dillí, kde žije přes 28 000 obyvatel na km2.

V Indii se používá přes 1600 dalších různých jazyků a dialektů. Jednotlivé jazyky se od sebe mnohdy velmi liší, proto jednotným dorozumívacím jazykem je v současné době angličtina, respektive indická mutace angličtiny, které obyvatelé Indie říkají Hinglish.

Centrem metropole Dillí je Nové Dillí postavené Brity v koloniálních dobách. Město se soustřeďuje především kolem Connaught Place, obrovského kruhového náměstí s velkým parkem uprostřed. Je to v podstatě velké nákupní centrum, kde lze najít prodejny mnoha známých značek, stejně jako velké množství turistických kanceláří, připravených splnit jakákoli přání náročných turistů. Nové Dillí bylo založeno 15. prosince roku 1911 a slavnostně otevřeno bylo 13. února 1931. Až do této doby byla hlavním městem Indie Kalkata.

Pohled na hlavní město, autor: photographernewmediumPohled na hlavní město, autor: photographernewmedium

Letenky

Přesto, že společnost Lufthansa nepatří k nejlevnějším aeroliniím, tentokrát nabízí opravdu ty nejlacinější letenky na trhu. Do Indie se podíváte již na krásných 10871 korun a o včetně všech poplatků a zpáteční cesty.

Nejlevnější letenky do Indie nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Indie – za dobrodružstvím ještě dnes! byl publikován 31. ledna 2012 v 13.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...