Letenky do Maroka – za exotikou snadno a levně

Tagy:  Maroko, arábie, moře, pláže, exotika, zajímavosti

Sponzorované odkazy:

Letenky do Maroka – za exotikou snadno a levně

Nekonečná exotika, teplé moře a nekonečná vedra – to je nespoutané Maroko, které láká rok co rok tisíce turistů. amotný název země pochází z arabského al-Maghrib al-Aksa, což doslova znamená „Nejzazší západ“, který se už od počátku dějin stal branou evropského, afrického a muslimského světa.

Marocké pobřeží na západě bičuje obrovskými vlnami Atlantický oceán, na severu pak Středozemní moře. Pobřežní oblasti nabízejí typické středomořské subtropické klima, zatímco ve vnitrozemí narazíte na velké teplotní rozdíly. Pohoří Atlas a Rif se vypínají do tisícimetrových výšek, v písečné poušti zažijete spalující vedro. Velkou část východu Maroka tak zabírá poušť Sahara. Jižní oblasti země se nacházejí téměř v tropickém podnebném pásu. Nádherná příroda a příjemné počasí na vás ale čeká v téměř celé zemi, snad vyjma spalující pouště.

Maroko v plné kráse, autor: poxie088Maroko v plné kráse, autor: poxie088

Maroko je opravdu velmi zajímavá, fascinující a různorodá země. Arabské a berberské zvyky se zde mísí s evropskou kulturou. Nezapomínejme ovšem na to, že převážnou část obyvatel Maroka tvoří Berbeři. Asi největší vliv zde ve 20. století zanechal francouzský protektorát, který kromě velkoryse evropsky postavené Casablanky dal této arabské zemi také um francouzského kulinářství. Není tedy divu, když k typickému marockému mátovému čaji zakusujete francouzský croissant.

Pro Čechy je Maroko stále neobjevenou zemí. Tolik možností, kolik vám nabízí, si zřejmě ani nedovedete představit. Můžete se procházet po arabských královských městech, pít kávu v jedné z kaváren v městečku, můžete se taktéž procházet po pouštních dunách, navštívit pouštní města, absolvovat vysokohorskou túru v pohoří Vysokého Atlasu, anebo si na tomtéž místě můžete dokonce zalyžovat. Maroko je zkrátka země plná kontrastů moderního světa, zajímavých lidí, starobylé kultury i krásné přírody.

Maroko se pyšní krásnými plážemi, autor: denimessMaroko se pyšní krásnými plážemi, autor: denimess

Letenky

Do atraktivní země plné vyhledávané exotiky a tepla se podíváte za pozoruhodně nízké peníze. S nízkonákladovými a oblíbenými společnostmi Wizzair a Ryanair se do slunného arabského Maroka podíváte za 2183 korun a to včetně letištních tax a zpáteční cesty. Ostatní aerolinie nabízejí letenky okolo 4 tisíc korun a výše.

Nejlevnější letenky do Maroka nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Maroka – za exotikou snadno a levně byl publikován 29. ledna 2012 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...