Letenky do Pekingu – do Číny za nejnižší ceny

Tagy:  Peking, čína, zajímavosti, architektura, kultura, strava, doprava

Sponzorované odkazy:

Letenky do Pekingu – do Číny za nejnižší ceny

Čína je od pradávna velice lákavou zemí a to převážně pro nás Evropany. Ptáte se proč? Odpověď je více než jednoduchá. Nejlidnatější země světa již od starověku žila svým vlastním životem, neohlížela se na okolní metropole a přesto si dokázala vybudovat své místo na výslunní. V Číně, jak jistě všichni víme panuje jiný vládní systém, je zde jiná kultura a naprosto odlišná charakteristika občanů. Už jenom proto by stálo za to, hlavní město Číny, čili Peking, navštívit.

V Pekingu najdete skvostnou architekturu, autor: somplasantoineV Pekingu najdete skvostnou architekturu, autor: somplasantoine

Hlavní město Číny Peking se rozprostírá na okraji Velké čínské nížiny. Rozsáhlé území města má tedy rovinatý charakter, přičemž ze tří světových stran je chráněno kopci a horami. Od moře je hlavní město vzdáleno necelých 200 km. V současnosti je pro čínskou metropoli charakteristický především prudký rozvoj města, který, doslova před očima, mění Peking od tradičního čínského velkoměsta po moderní světovou metropoli. S tímto rozvojem souvisí i značný nárůst počtu obyvatel, který dnes činí asi 12 milionů obyvatel. Tvář města se dramaticky mění. Postupně mizí kdysi pro Peking tolik tradiční úzké uličky s nízkou zástavbou a na jejich místě vznikají nové výškové budovy, které jsou často z architektonického hlediska velmi vydařené. Tyto výškové budovy nejčastěji slouží jako obchodní a administrativní centra, hotely a podobně.

Z Pekingu vyrostla pravá metropole, autor: ThungquoZ Pekingu vyrostla pravá metropole, autor: Thungquo

I přes dramatické procesy, kterými Peking v posledních letech prochází, můžete zde vidět mnoho zajímavých míst, které odkazují na přebohatou historii tohoto města i celé „říše Středu“. Z turistického hlediska je Peking velmi hodnotným místem. Nachází se zde mnoho impozantních paláců, chrámů, cenných muzeí, památníků atd. V případě, že vás již historie omrzí, nabízí hlavní město alternativu v podobě návštěvy proslulé pekingské opery. Po zhlédnutí představení si můžete vychutnat výbornou pekingskou kachnu v některé z mnoha restaurací. Pokud cestujete s dětmi, určitě navštivte pekingskou ZOO, kde máte možnost vidět roztomilou pandu velkou.

Letenky

Peking se pomalu, ale jistě dostává pod kůži nejednomu vášnivému turistovi, čehož si bez pochyby všimli nejenom cestovní kanceláře, ale především letecké společnosti. Aerolinie Alitalia nyní přichází s jedinečnou nabídkou, letenky do Pekingu, včetně zpátečního letu a všech letištních poplatků pořídíte za neuvěřitelných 8033 korun. Nepromarněte tuto unikátní akci, neboť ostatní společnosti poskytují ceny letů i s dvojnásob­nou cenou.

Hlavní město Číny nezapomíná ani na tradiční starověké stavby, autor: petcysmithHlavní město Číny nezapomíná ani na tradiční starověké stavby, autor: petcysmith

Nejlevnější letenky do Anglie nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Pekingu – do Číny za nejnižší ceny byl publikován 25. ledna 2012 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...