Letenky na Korsiku – zavítejte na perlu středomoří

Tagy:  Korsika, ostrov, francie, perla, středomoří, moře, pláže, útesy

Sponzorované odkazy:

Letenky na Korsiku – zavítejte na perlu středomoří

Korsika, jinak také přezdívaná Perla Středomoří sice úzce sousedí s Italskou Sardinií, ale oficiálně patří k Francii. Proč je ostrov natolik zajímavý a poutavý? Kdo Korsiku nenavštívil, těžko pochopí. Ostrov je jedinečný svými bělostnými útesy a kaskádovitým pobřežím, které je pro dané místo velice typické a zároveň zcela originální. Malebné zátoky s teplým mořem a jemným pískem přímo pobízejí k romantickému pikniku a nekonečnému opalování. Neváhejte a navštivte krásy neodolatelného francouzského ostrova.

Korsika je právem nazývána perlou středomoří, autor: montgomeryevansKorsika je právem nazývána perlou středomoří, autor: montgomeryevans

Korsika je se svými 8 722 km2 po Sicílii, Sardinii a Kypru čtvrtým největším ostrovem ve Středozemním moři. Od severu na jih měří 183 kilometrů, od východu na západ maximálně 83 kilometrů. Nalezneme ji v Janovském zálivu, od Itálie je vzdálena 73 kilometrů, od Francie 170 kilometrů. Od Sardinie ji dělí pouze 12 kilometrů široký Bonifacký průliv. Nabízí se tedy možnost zvládnout navštívit během jedné výpravy jak Korsiku, tak i Sardinii. Na ostrově trvale žije pouhých asi 250 000 obyvatel. Průměrná hustota zalidnění je tedy necelých 29 obyvatel na kilometr čtvereční, což z Korsiky dělá jeden z nejřidčeji osídlených ostrovů ve Středomoří. Většina lidí mluví plynně i jazykem domovského státu, tedy francouzsky. Na ostrově se lze, díky vlivu turismu, domluvit i anglicky a italsky, avšak nepokládejte to za podmínku. S ostatními jazyky většinou neuspějete. Korsika je ideálním cílem pro turisty všech věkových i výkonnostních kategorií. Rodiny s dětmi mohou objevovat nesčetné kouzelné pláže, koupat se v teplém moři, potápět se a sbírat nejrůznější mušle a škeble, které se zde hojně vyskytují. Milovníci kultury si vychutnají historickou část ostrova, která rozhodně není malá. Zkrátka a dobře, na ostrově si na své přijde opravdu každý, dokonce i ten nejnáruživější turista.

Korsika se pyšní útesy a kaskádovitým pobřežím, autor: kleonikagruziKorsika se pyšní útesy a kaskádovitým pobřežím, autor: kleonikagruzi

Letenky

Korsika je jedním z nejoblíbenějších cílových destinací evropských turistů, proto se můžete těšit na nejednu atraktivní akci od nízkonákladových společností. Aerolinie Wizzair vám nyní připravila ceny letenek, včetně zpátečního letu a letištních poplatků za neuvěřitelných 1678 korun. Ostatní společnosti, jako je například EasyJet si drží ceny okolo 3 tisíc korun, což je stále velice příjemná a akční cena.

Nejlevnější letenky do Anglie nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky na Korsiku – zavítejte na perlu středomoří byl publikován 21. ledna 2012 v 14.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...