Letenky na Sardinii – za krásami italského ostrova

Tagy:  Sardinie, ostrov, itálie, dovolená, moře, destinace, středomoří

Sponzorované odkazy:

Letenky na Sardinii – za krásami italského ostrova

Ostrov Sardinie je skutečný smaragd Středomoří. Dnes je navštěvovaný zejména pro své velkolepé historické a kulturní pamětihodnosti a překrásné přírodní bohatství krajiny, téměř podobné ráji. To vše Vám umožní strávit nezapomenutelné chvíle na jednom ze skvostů italského vlastnictví.

Sardinie je druhý největší středomořský ostrov a svou rozlohou 24 089 km2 je téměř stejně velký jako Morava. Pro svou strategickou polohu byla Sardinie vždy důležitou obchodní křižovatkou, na které se setkávaly karavely všech námořních velmocí. Moře také sloužilo jako přirozená ochrana před pevninskými vlivy. Dnes je moře lákadlem pro návštěvníky Sardinie a představuje cenné přírodní bohatství. Nikde jinde neuvidíte tak čistou a průzračnou vodu třpytící se jako klenot pod žhavými paprsky slunce.

Sardinie se pyšní smaragdovým mořem, autor: jos beckersSardinie se pyšní smaragdovým mořem, autor: jos beckers

Na Sardinii je úředním jazykem italština, ale většina obyvatel mluví také místním jazykem sardinštinou, která je uznávána jako samostatný románský jazyk. Sama sardinština má mnohé a od sebe velice odlišné dialekty.

Největším městem je zde město hlavní z názvem Cagliari, pyšnící se 160 000 obyvateli, s celkovou aglomerací se číslo vyšplhá až k 450 tisícům.

Sardinie je obdivovaná pro rozmanitost flóry a fauny. Od března do května ostrov hraje barvami, naleznete zde jalovec, myrtu, levanduli, rozmarýn, tymián, orchidej, brambořík, pryšec, přičemž oficiálním symbolem Sardinie je pivoňka. Ze stromů je nejdůležitější dub korkový, jehož je Sardinie významným pěstitelem, což ji činí jedním z největších exportérů korku v Evropě. Pro Sardinii je nejtypičtější křovinatý porost zvaný středozemní „macchie“, který jako zelený koberec pokrývá velké plochy při pobřeží. Ze zvířat jmenujme pouze rarity jako je endemický bílý oslík na ostrově Asinara, sardinský jelen, divoký poník Achetta, vzácný tuleň středomořský, plameňák růžový, nepočítaje neuvěřitelnou paletu podmořských živočichům jako je například červený korál.

Letenky

Vzhledem k faktu, že Sardinie patří k vyhledávaným a velice oblíbeným letním destinacím, ceny letenek tomu logicky odpovídají, můžete se proto těšit na akční a nízkonákladové lety, jenž vás do slunné Sardinie dopraví za pár korun. Společnost Easyjet nyní přichází s nejakčnější slevou na trhu, letenky na ostrov pořídíte za 1327 korun a to včetně všech letištních poplatků a zpáteční cesty.

Sardinie je rájem na zemi, autor: paulus antoniusSardinie je rájem na zemi, autor: paulus antonius

Článek Letenky na Sardinii – za krásami italského ostrova byl publikován 17. ledna 2012 v 13.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...