Letenky Washington – navštivte metropoli Spojených států amerických

Tagy:  Washington, usa, spojené státy americké, kapitol, bílý dům

Sponzorované odkazy:

Letenky Washington – navštivte metropoli Spojených států amerických

Spojené státy americké patří ke stále většímu lákadlu a to především proto, že jsou dostupnější. Nyní seženete letenky do žádaných metropolí jako je New York, Miami či San Francisco za příjemné ceny, na které jste schopni ušetřit za poměrně krátkou dobu. Břehy Chorvatska a mořské vlny Bulharska zná již téměř každý, zapomeňte letos na tradiční dovolenou ve Středozemním či jadranském moři a raději si připlaťte a vydejte se na západní polokouli. Při svých výletech navštivte určitě turistické lokality a hlavní město USA, Washington DC.

Hlavní město Spojených států amerických, sídlo prezidenta, kongresu a nejvyššího soudu nese své jméno podle známého prezidenta George Washingtona. Oblast zaujímá území federálního distriktu, známého jako Districk of Columbia, neboli DC. Centrum ekonomiky a financí na severu a na východě hraničí s Marylandem a na jihozápadě s Virginií, přičemž přirozenou hranici s Virginií tvoří řeka Potomac. Washington se stal hlavním městem USA roku 1800, předtím mělo obdobné postavení osm jiných měst.
Pokud jste navštívili DC a překvapilo vás, že zde neexistuje jedna jediná budova, které by se říkalo mrakodrap, vysvětlení je zcela prosté. Na tomto území je zakázáno, aby byla nějaká budova na území města vyšší než budova Kapitolu. Převládají tu proto budovy veřejných institucí a budovy administrativní.

Washingtonský kapitol je největší atrakcí města, orbionWashingtonský kapitol je největší atrakcí města, orbion

Historie

Území dnešního Washingtonu bylo prvně osídleno v 17. století a to kmenem Algonkinů. Až do konce tohoto století vznikaly první osady přistěhovalců. Rok 1790 byl pro oblast průlomoví, neboť tehdejší prezident George Washington, místo vybral pro stavbu budoucího hlavního města. Vláda se sem přesunula v roce 1800, krátce poté, co byl dokončen Kapitol. V roce 1812, během Britsko-americké války bylo město těžce poničeno. V osmdesátých letech 20. století zde bylo vybudováno metro.

Zajímavosti

Mezi nejzajímavější stavby patří v první řadě washingtonský Kapitol, sídlo amerického kongresu bylo postaveno v 18. století, v klasicistním slohu. Další kuriozitou je National Mall, což je park dlouhý 1 míli, spojuje Kapitol a Washingtonův monument a je lemován muzei Smithsonianovy Instituce. K nejznámějším stavbám celých Spojených států patří jednoznačně Bílý dům, kde sídlí samotný prezident.

Bíoý dům, sídlo prezidenta USA, autor: orbionBíoý dům, sídlo prezidenta USA, autor: orbion

Letenky

Vzhledem k faktu,že se USA pomalu, ale jistě stává vyhledávanou a opravdu oblíbenou destinací, letecké společnosti se soustředí na charterové letenky, jenž vás vyjdou na pěkné peníze. Aerolinie United Airlines nyní nabízí zpáteční letenky, včetně všech poplatků za neuvěřitelných 8716 korun.

Nejlevnější letenky do Washingtonu nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky Washington – navštivte metropoli Spojených států amerických byl publikován 3. ledna 2012 v 13.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...