Letenky Ibiza – země nekonečných pláží a večírků

Tagy:  Ibiza, ostrov, pláže, moře, písek, večírky, noční život, počasí

Sponzorované odkazy:

Letenky Ibiza – země nekonečných pláží a večírků

Toužíte po písečné pláži zalité hřejivým sluncem a průzračném moři, jenž vám vykouzlí úsměv na rtech? Přestaňte snít a prohlížet si pestrobarevné katalogy s předraženými cenami, Ibiza je hotovým rájem na zemi. Půvabný ostrov nabízí panenskou přírodu a nádherné panorama, obklopené borovými a piniovými háji. Pro svoji architekturu typických bílých přízemních stavení a přátelskou atmosféru, je nazýván rovněž ,,bílý ostrov lásky“. Jakmile jednou zavítáte do oblasti nekonečné romantiky, nebudete chtít své letní dovolené trávit jinde.

Ibiza je proslulá belostnými plážemi, autor: sporytourIbiza je proslulá belostnými plážemi, autor: sporytour

Neopakovatelná je zde krása úzkých křivolakých uliček historického starého města Eivissa, kde na vás čeká celá řada barů a restaurací, originálních kaváren, galerií, butiků, elegantních obchůdků s kouzlem místní originality a především dominantní středověká pevnost Dalt Villa. Přátelská povaha a pohostinnost místních obyvatel vás nadchne a ušetří vám spoustu času, při hledání zdejších architektonických skvostů. Milovníci přírody budou okouzleni palmami, opunciemi, fíkusy, mandloněmi, fíkovníky i olivovníky, kterých je v nevelké oblasti hojné množství. Pro Ibizu jsou typické jak bělostné pláže, tak tyrkysové moře, jenž je lemováno pestrobarevnými květy a citrusovníky. Pokud si nepotrpíte na celodenní ,,povalování“ se u moře, pronajměte si za pár korun automobil a navštivte vnitrozemí, kde si na místních trzích nakoupíte čerstvé ryby, ovoce, pečivo, zeleninu, zákusky, zmrzlinu, ale také oblečení a originální doplňky a suvenýry. Na Ibize se oddejte nerušenému relaxu a večer si užijte v místních barech a diskotékách. Milovníci nočního života a nekonečných mejdanů zde budou jak ryby ve vodě.

tyrkysové moře je pro ostrov Ibiza typické, autor: castalanotyrkysové moře je pro ostrov Ibiza typické, autor: castalano

Počasí

Vzhledem k ideální poloze se Ibiza pyšní subtropickým podnebím, které je podobné španělskému klimatu. Léta jsou na ostrově téměř tropická a suchá, denní teploty dosahují až 37 stupňů ve stínu. V zimě se teploty pohybují okolo 18 stupňů, čili zde panuje příjemné jaro či podzim, sněhu se ve středozemní Ibize opravdu nedočkáte.

Letenky

Pokud plánujete cestu na slunnou Ibizu, můžete se těšit z nízkonákladových letenek, díky kterým ušetříte spoustu peněz. Společnost Ryanair nabízí ceny letenek od 1453 korun, včetně zpátečního letu a veškerých poplatků. Ostatní aerolinie vám poskytnou letenky okolo 5 tisíc korun a výše.

Nejlevnější letenky na Ibizu nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky Ibiza – země nekonečných pláží a večírků byl publikován 30. prosince 2011 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...