Letenky do Bratislavy – za sousedy snadno a rychle

Tagy:  Bratislava, slovensko, země, stát, soused, metropole, centrum, počasí, rovina, nížina

Sponzorované odkazy:

Letenky do Bratislavy – za sousedy snadno a rychle

Našeho pravděpodobně nejbližšího souseda navštěvujeme nevídaně často a žijeme s ním v neobvyklé symbióze asi právě proto, že jsme bývali jeden společný stát. Sice si již každá země jdeme svou cestou, přesto nás spojují společné dějiny a velice podobný jazyk. Poslední dobou se se slovenským národem opět spojujeme, o čemž svědčí například televizní pořady jako je československá Superstar a nebo Stardance. Mnozí z nás Slovenskou republiku navštěvují také díky příbuzným a přátelům. Pokud patříte k těm, kteří si naši sousední zemi opravdu oblíbili, jistě uznáte za pravdivé, že je zcela zbytečné vyhazovat tisíce korun za předražené letenky. Inspirujte se nízkonákladovými společnostmi a létejte do Bratislavy a jejího okolí za ty nejnižší ceny.

Bratislava má bezmála 500 tisíc obyvatel, autor: worldphotographBratislava má bezmála 500 tisíc obyvatel, autor: worldphotograph

I když je Bratislava největším a zároveň hlavním městem Slovenska, žije zde pouhých 455 380 obyvatel, což je oproti metropoli Praze poměrně zanedbatelné číslo. Možná máte pocit, že Bratislava patří k těm městům, jenž jsou sice historicky zajímavá a nádherná, avšak nijak neprosperují evropské ekonomice a obecně tak nějak zanikají mezi monstrózními centry Paříže a Londýna. Je tomu však naopak, sídlí zde středoevropská centrála Mezinárodní finanční korporace spadající pod organizaci Světové banky, rovněž zde najdete rozvojový program OSN pro Evropu a Společenství nezávislých států.

Největším symbolem Bratislavy je Bratislavský hrad charakteristický čtyřmi věžemi v rozích a jedním nádvořím uprostřed, další zajímavostí je architektonicky unikátní Nový most, klenoucí se jako jeden z pěti mostů přes Bratislavou protékající Dunaj.

Bratislava se pyšní historickým hradem a mostem z 20. století, autor: mestortheodorBratislava se pyšní historickým hradem a mostem z 20. století, autor: mestortheodor

Celé město leží spíše na rovině a část Karpat, které zasahují do centra byly přeměněny na efektivní lesopark, jenž krásně oživuje celkový ruch města. Díky této ideální poloze na území vyrostla pravá metropole s obchodními centry, rušnými bary, luxusními restauracemi, Univerzitou, kulturními středisky a dalšími atraktivními místy, která činí Bratislavu velice zajímavou a návštěvy hodnou.

Ideální poloha Bratislavy v severozápadní části Podunajské nížiny z ní činí jedno z měst s nejteplejším podnebím v celé zemi. Okolí města je obzvláště úrodné a proto slouží k zemědělským a hospodářským účelům. Průměrná roční teplota je zde okolo 10 stupňů Celsia.

Letenky

Nízkonákladová společnost Ryanair opět přichází s jedinečnou nabídkou, kterou snad ani nelze odmítnout. Nyní pořídíte letenku z pražského Ruzyně do Bratislavy i se zpáteční cestou a včetně všech poplatků za neuvěřitelných 455 korun. Ostatní aerolinie nabízejí ceny letenek okolo 1000 korun a výše.

Nejlevnější letenky do Bratislavy nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Bratislavy – za sousedy snadno a rychle byl publikován 20. prosince 2011 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...