Letenky do Istanbulu – poznejte kouzlo turecké metropole

Tagy:  Istanbul, turecko, kultura, historie, hagia sophia

Sponzorované odkazy:

Letenky do Istanbulu – poznejte kouzlo turecké metropole

Tehdejší Konstantinopol, neboli Byzanská říše jsou tématem, které řeší nejedny noviny či encyklopedie. Lákavá kultura a fantastická historie tureckého bohatství láká turisty z celého světa na poznávací zájezdy. Istanbul je skutečná směska národností a neuvěřitelného množství lidí, jenž uznávají stejné náboženství. Město je takřka vylidněné v brzkých ranních hodinách, kdežto okolo poledne se hemží zdejšími pilnými občany, je tomu tak v létě i v zimě.

Hagia Sophia je nejatraktivnější památkou celého Istanbulu, autor: kereshtashHagia Sophia je nejatraktivnější památkou celého Istanbulu, autor: kereshtash

Stejně tak, jako v celém Turecku i v Istanbulu převládá teplé a vlhčí počasí v létě a sušší mírné v zimě. Sněhu se v této oblasti opravdu nedočkáte a dešťových přeháněk je taktéž minimum.

Ohromnou výhodou výletu do Istanbulu je fakt, že veškeré památky a historicky či architektonicky zajímavá místa jsou rozmístěna systematicky a pohromadě, čili nemusíte používat hromadnou dopravu a nebo platit předražené taxi služby. Istanbul, oproti jiným velkoměstům a turisticky atraktivním lokalitám nevyužívá turistického ruchu a vstupy do spousty budou jsou zcela zdarma, zaplatit můžete dobrovolné vstupné, které pak slouží k opravám daných památek.

Pohled na skvostné město Istanbul, autor: pertysmithersPohled na skvostné město Istanbul, autor: pertysmithers

Hagia Sophia

čili chrám Boží moudrosti patří mezi nejznámější istanbulské stavby, o kterých se učí studenti architektury celé roky. Hagia Sophia byla z počátku, čili ve 12. století, Byzanským chrámem, později se z centra křesťanského náboženství stala osmanská mešita a poté sloužilo jako muzeum. Mnoho architektů se v průběhu času snažilo překonat krásu Chrámu boží moudrosti, avšak postavit monstrózní stavbu takovéto kvality a nadpřirozeného vzhledu je takřka nemožné. Dnes zde najdeme jak prvky muslimské, tak i křesťanské, žijící vedle sebe v symbióze. Křesťanského původu jsou fresky, jež byly odkryty při restauračních pracích a muslimské jsou symboly vyskytující se v celém chrámu. Ženám, které nejsou zahalené je vstup zakázán a fotografování se trestá přísnou pokutou, chrám si potrpí na přísná pravidla.

Letenky

Pravděpodobně nejlákavější nabídkou jsou akční nízkonákladové letenky od společnosti Skyscanner, které pořídíte za příjemných 3510 korun i se zpáteční cestou a včetně všech letištních tax. Z Brněnského letiště se za pomocí aerolinek ryanair či easyJet do Istanbulu dopravíte za 3426 korun, letenka je samozřejmě taktéž zpáteční a včetně poplatků.

Istanbul je město půvabné, bohaté a se zajímavou historií, autor: diteroIstanbul je město půvabné, bohaté a se zajímavou historií, autor: ditero

Nejlevnější letenky do Istanbulu nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Istanbulu – poznejte kouzlo turecké metropole byl publikován 16. prosince 2011 v 15.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...