Letenky do Bruselu – navštivte sídlo evropské unie

Tagy:  Brusel, belgie, evropa, evropská unie, kultura, památky

Sponzorované odkazy:

Letenky do Bruselu – navštivte sídlo evropské unie

Hlavní město Belgie není navštěvováno pro své historické památky či monumentální stavby, ale svůj obdiv si získalo především jako centrum evropské unie. Pokud si nepotrpíte na politiku, nezoufejte a téměř milionovou metropoli stejně navštivte. Zavítejte do místních nákupních center a zón, vyzkoušejte si neotřelé atrakce a pokochejte se zelení, kterou si užijte v jednom z monstrózních městských parků. Brusel je zkrátka město mnoha kompromisů a různorodých aktivit.

Brusel je městem zeleně, ruchu a kultury, autor: leslieblueBrusel je městem zeleně, ruchu a kultury, autor: leslieblue

I přes všechna tato pozitiva, je Brusel považován za jakousi sestru Paříže a roky žije ve stínu ,,úspěšnějších“ metropolí. Mezi Bruselem a Paříží najdeme mnoho podobností jako jsou velké bulváry, luxusní nákupní třídy, ošuntělé hotely, malá bistra, rušný automobilový a MHD provoz. Brusel, když jej lépe poznáte, je však mnohem srdečnější, otevřenější, klidnější a romantičtější. Asi právě proto bylo město vybráno a zvoleno sídlem evropské unie, čímž se dostalo do podvědomí prakticky celému světu a vysloužilo si zcela právem přívlastek nejkosmopolitnější město Evropy. Za ne úplně kladnou stránku lze považovat fakt, že se sem stěhuje čím dál větší počet přistěhovalců, což poznáte díky přelidněným restauracím a různorodým řečem, jenž slýcháte všude kolem vás. Bruselané milují chaos. Nejlépe tuto slabost pro zmatky můžeme zblízka poznat v automobilové dopravě, zejména pokud jsme sami autem.
Co se historické architektury týče, místní obyvatelé nejsou jejím velkým fanouškem. S radostí se zbavují okázalých a secesních staveb, zejména Victora Horty, jenž nahrazují moderními stavbami futuristického rázu. Pronájmy bytů vás v metropoli taktéž dvakrát nepotěší. Díky přívalu cizinců se ceny bytů, i těch v okolí hlavního města, vyšplhaly až k neuvěřitelným sumám. Většina Belgičanů, kteří pracují v centru proto bydlí v satelitních městečkách, kde si mohou dovolit i vlastní dům.

Brusel je sídlem evropské unie, autor: bansezshorthBrusel je sídlem evropské unie, autor: bansezshorth

Letenky

Ceny letenek, byť těch nízkonákladových nejsou až tak nízké, neboť Brusel patří obecně k dražším destinacím a vyhledávaným cílovým stanicím. Absolutně a bezkonkurenčně nejlevnější letenky pořídíte od společnosti Ryanair, jenž stojí neuvěřitelných 405 korun. Aerolinie Wizzair nabízí letenky za příjemných 1227 korun, včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků. Od ostatních firem zakoupíte letenky od dvou tisíc korun a výše.

Nejlevnější letenky do Bruselu nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Bruselu – navštivte sídlo evropské unie byl publikován 6. prosince 2011 v 21.15 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...