Levné letenky do Španělska – za temperamentními zvyky a kulturou

Tagy:  Španělsko, Madrid, Barcelona, temperament, léto, zápasy, toreador

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Španělska – za temperamentními zvyky a kulturou

Temperamentní země lákají turisty již od nepaměti a Španělsko tedy není výjimkou. Horkokrevnost místních obyvatel nezná hranic a odvíjí se od každodenního chodu celých destinací, jenž si na své bujaré pověsti zakládají právě kvůli značnému turistickému ruchu. Kromě tohoto faktu je stát znám svou rozmanitostí. Na severu, poblíž Andory najdete skvostná lyžařská centra s nejmodernějším lanovým centrem, na nejjižnějším cípu narazíte na překrásné promenády, lemované kokosovými palmami. Pokud zavítáte do slunného Španělska, z početných aktivit budete vybírat a čerpat z jejich fantazie i několik týdnů.

Madrid je právem hlavním městem Španělska, autor: -jorgeestevezphotoMadrid je právem hlavním městem Španělska, autor: -jorgeestevezphoto

Slunné Španělsko

Jihozápadní stát, sousedící s ,,brazilským“ Portugalskem a elegantní Francií je kombinací obou těchto velmocí. Metropole jako je Madrid či Barcelona se pyšní prvotřídními butiky a svéráznými módními přehlídkami ve stylu nonšalantní Paříře a s Portugalskem si země rozumí díky podobnému jazyku a stylu života á la ,,žij každý den, jako by byl tvůj poslední“. I přesto, že je zde po celý rok relativně teplé počasí, zemi dominují spíše horniny, nížiny se vyskytují podél pobřeží, což je pro letní turistiku ideální. Co se počasí týče, mezi Severem a jihem jsou teplotní rozdíly až okolo neuvěřitelných 20 stupňů, avšak pro relaxační dovolenou je Španělsko trefou do černého. Jeho rozloha zasahuje k tropickému pásu, proto si zde příjemných letních teplot užijete i začátkem listopadu, což v jiných letoviscích, jako je například proslulé Chorvatsko, nepřichází v úvahu. Kultura Španělského království nelze popsat pár slovy, dokonce ani několika větami, ale ve zkratce se země nejvíce soustředí na přátelský život, čili pořádají nejrůznější večírky, a samozřejmě na toreadorské zápasy. Jako zajde běžný člověk do kina a nebo na divadelní představení, Španělé si užívají adrenalin v podobě zápasu odvážného jinocha s rozzuženým býkem. Pro některé cizince je tento druh ,,koníčku“ trochu zvrácený, avšak u temperamentních Španělů se není čemu divit, zápasy totiž neodmyslitelně doplňují jejich životy již stovky let.

Španělsko je zemí temperamentu a býčích zápasů, autor: sanguedolcesŠpanělsko je zemí temperamentu a býčích zápasů, autor: sanguedolces

Barcelona

Druhé největší město Španělska a zároveň hlavní centrum Katalánska patří k nejnavštěvo­vanějším oblastem celého státu. Důvod je velice prostý, Barcelona je rodiště slavnégo secesního architekta a uznávaného umělce Gaudího, jenž nechal postavit populární kostel Sagrada Familia, podílel se na zrození unikátního parku v centru města a navrhl nezpočet luxusních vil a soukromých budov. Jeho neotřelí styl je cítit na míle daleko a utváří tak srdce celé Barcelony. Město je lákavé nejen svou historií, ale také skvostným mořem s přepychovými hoteli, díky této kombinaci si Barcelona vysloužila miliony fanoušky z řad nadšených turistů i neponaučitelných umělců.

Barcelona je jedním z nejnavštěvovanějších měst Evropy, autor: moyan_brennBarcelona je jedním z nejnavštěvovanějších měst Evropy, autor: moyan_brenn

Madrid

Hlavní město Španělska a zároveň monstrózní metropole slouží nejčastěji jako ekonomické a obchodní centrum a v neposlední řadě cíl nákupních horeček světové ,,smetánky“. Město se ve světě proslavilo především profesionálním fotbalovým klubem Real Madrid, jenž má na svém kontě stovky vítězných gólů a šampionových pohárů.

Real Madrid je úspěšný fotbalový klub, autor: the_cherry_kidzReal Madrid je úspěšný fotbalový klub, autor: the_cherry_kidz

Letenky

Nejlevnější letenky do Madridu seženete od Wizzair za 998 Kč, včetně zpátečního letu a letištních tax. Ostatní aerolinie jsou o poznání dražší, letenky od nich zakoupíte od 3 tisíc korun a výše. Mimo sezónu se ceny letů snižují na 2 tisíce korun.

Nejlevnější letenky do Španělska nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Španělska – za temperamentními zvyky a kulturou byl publikován 14. listopadu 2011 v 21.45 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...