Levné letenky do Portugalska – poznejte exotiku Evropy

Tagy:  Portugalsko, Lisabon, evropa, španělsko

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Portugalska – poznejte exotiku Evropy

Portugalsko je zemí mnoha rozmanitostí. V letních měsících svým návštěvníkům nabízí skvostné pláže, luxusní ubytování a nadmíru slunečných dnů, které si zpříjemníte v průzračném moři. Na podzim ani v zimě tato jihozápadní oblast nepatří k nenavštěvovaným zemím, koupání si sice již moc neužijete, za to se můžete vydat za krásami místní fauny a flóry a také si dlouhé hodiny zpříjemnit poznáváním neotřelé kultury a architektonických monumentů. Španělsko i Portugalsko jsou státy temperamentních jedinců, kteří se vám zaručeně postarají o zábavu a nezapomenutelné zážitky. Chcete-li se oddat nerušenému odpočinku a zároveň načerpat nové vědomosti, vydejte se za krásami Portugalska.

Portugalsko oplývá brazilskou exotikou, autor: fontxitoPortugalsko oplývá brazilskou exotikou, autor: fontxito

Proč právě Portugalsko

Portugalsko svým počtem obyvatel dosti úzce připomíná Českou republiku, avšak rozloha země je 92 tisíc km2. Stát se řadí k vyspělejším velmocem, proto samozřejmě zapadá do evropské unie a platí se tu eurem, i přes tato fakta lze s jistotou říci, že je v zemi poměrně lacino, téměř stejně jako u nás. Portugalsko je oblastí tak trochu nenápadnou, nedává o sobě vědět v podobě demonstrací, státních dluhů ani teroristických útoků, ale přesto je považována za jednu z nejexotičtějších zemí Evropy. Ptáte se proč toto prvenství získala? Právem nosí označení díky své lokalitě, která se nenápadně vzdaluje od evropských končit a hlavně díky místní kultuře, ta je od pradávna považována za ,,sestru“ Brazílie či jiných jihoamerických zemí. Proto turisty tolik láká nutí je k opakovaným návštěvám. Co se národnostních menšin týče, největší zastoupení, a to 72 %, zaujímají samozřejmě Portugalci, zbytek tvoří černoši, asiaté a také běloši, Romů v zemi najdeme minimum. Jedním jediným sousedem Portugalska je Španělsko, vztahy spolu udržují nadstandardní a domluví se mezi sebou asi tak jako Slováci a Češi, což je pro obě strany nadmíru uspokojivé a výhodné.

Portugalská kultura je naprosto jedinečná, autor: F.H. MiraPortugalská kultura je naprosto jedinečná, autor: F.H. Mira

Lisabon

Hlavní město Portugalska patří k navštěvovaným turistickým oblastem již desítky let a vede si stále lépe. Po vstupu do evropské unie řadíme metropoli k vyspělým evropským městům s rozvinutou ekonomikou a prvotřídním cestovním ruchem. Nejoblíbenější částí města je Baixa o přibližně dvaceti, neuvěřitelně pravoúhlých ulic, jenž tvoří jakýsi labyrint. Čtvrť vybudoval roku 1755 tehdejší premiér Sebastiao José de Carvalho. Baixa je rájem turistů a není tomu náhodou, místní občané ji tak vybudovali zcela záměrně, v oblasti nejezdí žádná veřejná doprava, dokonce ani taxíky, najdete zde spoustu rozkošných krámků a útulných restaurací.

Letenky

S Ryanair se do Portugalska vypravíte za slušných 996 korun, včetně zpátečního letu a veškerých poplatků. Ostatní aerolinie vám letenky poskytnou od 1400 korun a výše.

Ubytujte se v útulném apartmánu s výhledem na moře, autor: F.H.MiraUbytujte se v útulném apartmánu s výhledem na moře, autor: F.H.Mira

Nejlevnější letenky do Anglie nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Portugalska – poznejte exotiku Evropy byl publikován 8. listopadu 2011 v 23.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...