Levné letenky do Budapešti – odpočiňte si v městě lázní

Tagy:  Maďarsko, Budapešť, lázně, historie, památky, Dunaj

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Budapešti – odpočiňte si v městě lázní

Objevování tajů hlavních měst Evropy se dostalo do podvědomí mnoha lidem již před desítkami let, avšak většina turistů se ,,omezila“ na metropole typu Paříž, Řím a Londýn. Popusťte uzdu stereotypním prodlouženým víkendům a přesuňte se o pár set kilometrů na východ, kde je kultura stejně podmanivá a dechberoucí, jako právě ve zmiňovaných centrech turistického ruchu. Většina z vás žije v utkvělé představě, že se Maďarsko řadí k zaostalejším a jaksi předpotopním státům s ještě nevyčpělým duchem komunismu, opak je však pravdou, Budapešť se pyšní nejmodernějšími obchody, skvělou dopravou a nádhernými monumenty, které stojí za nejednu fotografii do rodinného alba.

Budapeští protéká monstrózní řeka Dunaj, autor: bruxelles5Budapeští protéká monstrózní řeka Dunaj, autor: bruxelles5

Proč právě Budapešť?

Hlavní město Maďarska o více než dvou milionech obyvatel se za poslední roky stalo vyhledávanou turistickou destinací nejen pro zvídavé Evropany. Kromě prvotřídního průmyslu je metropole proslavená nesčetným množstvím lázní a relaxačních center. Chcete-li si náležitě odpočinout, aniž byste usínali v horské chatě a vstávali za kokrhání kohoutů, naplánujte si ,,spa“ víkend právě zde. Stejně tak, jako na Petříně či Žižkovské rozhledně máte pražské panorama jako na dlani, i v Budapešti se naleznou místa, odkud je vidět hlavní město kam jen oko dohlédne. Na takovéto vrcholy narazíte každou chvíli, neboť Budapešť se nepyšní zrovna nížinatým povrchem. Nejkrásnější města jsou taková, kterými protékají nemalé řeky jako je Vltava, Rýn či maďarská Dunaj, podél níž se táhnou luxusní kavárničky, malebné obchůdky a stánky s drobnými suvenýry či místními pochutinami, jímž odolá málokterý turista.
Vzhledem k tomu, že se od jakživa učíme o antických či římských památkách, nemáme ani sebemenší ponětí, jaké skvosty skrývá právě Budapešť, jedna návštěva vám na poznávací okruh městem opravdu nestačí. Farský kostel, římská pevnost, Péterffyho palác, piaristický klášter, palác šlechtické rodiny Károlyů, Pešťský župní dům, kostel anglických panen a další překrásné stavby jsou systematicky rozmístěny po celé metropoli. Majestátní stavbou je zde maďarský parlament, ten byl postaven na sklonku 19. století v úchvatné novogotice a vlastní téměř tisíc místností, z nichž skoro polovina je samozřejmě nevyužita.

Hlavní město Maďarska skrývá spoustu historie a památek, autor: ElettraoroHlavní město Maďarska skrývá spoustu historie a památek, autor: Elettraoro

Lázně

Jak již bylo zmíněno, Budapešť je lázeňským městem a to proto, že zde protéká 123 termálních pramenů. Nejznámější z nich jsou Královské lázně a jeskynní systém pod Budínem, které byly již několikrát výtvarně zpracovány. Odpočinková centra nabízejí nejrůznější procedury od nejstarších tradic až po zcela inovativní metody.

Letenky

Jelikož se Budapešť pomalu, ale jistě stává centrem navštěvovanosti, přední aerolinie již slevují ze svých nároků a jejich akční letenky se obvykle vztahují i na tuto maďarskou metropoli. S Wizzair se do hlavního města podíváte za krásných 1323 korun, včetně zpátečního letu a veškerých poplatků. Ostatní společnosti nabízejí letenky od 2 tisíc Kč a výše.

Nejlevnější letenky do Budapešti nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Budapešti – odpočiňte si v městě lázní byl publikován 4. listopadu 2011 v 23.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...