Levné letenky na Gran Canaria – chlouba Kanárských ostrovů

Tagy:  Gran canaria, kanárské ostrovy, moře, pláže, ubytování, hotel, historie

Sponzorované odkazy:

Levné letenky na Gran Canaria – chlouba Kanárských ostrovů

Říkáte si, proč se teď koncem října zabývat dovolenou na Kanárských ostrovech? Na exotický pobyt v zemi věčného jara není nikdy pozdě. A pokud pro vás letošní sezóna lenošení přeci jen skončila, neváhejte si naplánovat příští prázdniny. Čas plyne jako voda a než se nadějete, jsou tu opět červencová parna a s nimi přeplněná letadla a kompletně obsazené ty nejlepší hotelové komplexy, nenechte se proto vyvést z míry a svůj nerušený týden odpočinku rezervujte již nyní.

Pohled na úchvatné hlavní město Las Palmas, autor: susodediegoPohled na úchvatné hlavní město Las Palmas, autor: susodediego

Gran Canaria, o rozloze 1533 km2 je největším ostrovem celých Kanárských ostrovů, krom toho je také geologicky nejstarší a hovoří se o něm, jako o střetu tří kontinentů – Evropy, Afriky a Ameriky. Africkou část připomínají nekonečné písečné duny v chráněné krajinné rezervaci o 250 ha. Evropu místo připodobňuje hornatým vnitrozemím se spoustou zeleně, idylickými údolími a sladkovodními nádržemi, kterých je na okolních ostrovech pomálu. Jako na západním kontinentě si budete připadat při pohledu na skvostné kaňony podél severu. Stručněji řečeno, ostrov je natolik rozmanitý, že si zde na své přijde i ten nejnáročnější turista. Z oblasti návštěvnosti je Gran Canaria jednoznačně nejnavštěvovanějším krajem celých ostrovů, kromě bohaté přírody je zde ideální kombinace překrásných pláží, teplého moře, večerního života, kultury a samozřejmě nákupů. Pro ženy je ostrov rájem na zemi, a to doslova. Při návštěvě Gran Canaria si nezapomeňte udělat zajížďku do hlavního města Las Palmas, které přímo kypí historií. Například narazíte na legendární Casa de Colón, dům, v němž přebýval samotný Kryštof Kolumbus, během svých objevitelských výprav. Fotoaparáty neukládejte na dlouho a na vždy si uchovejte majestátnost místního kostela sv. Anny. Další kuriozitou je historický přístav Puerto Mogan, umožňující nevídanou podívanou na pestrobarevnou promenádu.

Na Gran Canaria najdete kromě pláží i bohaté vnitrozemí, autor: El coleccionista de instantesNa Gran Canaria najdete kromě pláží i bohaté vnitrozemí, autor: El coleccionista de instantes

Kde se ubytovat?

Chcete-li si užít dovolenou jak se patří, nesmíte opomenout na patřičné vybavení hotelu, ke kterému samozřejmě patří i luxusní bazén. Gran Canaria není Chorvatsko, proto zapomeňte na nevzhledné karavany a neútulné bungalovy. Abyste se během svého pobytu cítili jako v pohádce, nemusíte se proto ubytovat v Hilltonu, bohatě vám postačí tříhvězdičkový hotel Valentin Marieta, který se nachází jen pár metrů od pobřežní promenády a překrásné soukromé pláže, která je k dispozici pouze návštěvníkům komplexu. Potrpíte-li si na větší přepych a bohaté švédské stoly v podobě all inclusive, zabydlete se ve známém hotelu Taurito Princess, kde si, jak již název napovídá, budete připadat jako princezna a váš drahý jako princ.

Letenky

Se společností alltours se na Gran Canaria podíváte za příjemných 4 242 Kč a za 4 369 korun, tato nabídka je jednoznačně nejvýhodnější. Ostatní aerolinie poskytují letenky od 5 tisíc korun českých a výše.

Gran Canaria je právem nejnavštěvovanější ostrov, autor: GRANCANARIA.COMGran Canaria je právem nejnavštěvovanější ostrov, autor: GRANCANARIA.COM

Nejlevnější letenky Gran Canaria nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky na Gran Canaria – chlouba Kanárských ostrovů byl publikován 27. října 2011 v 17.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...