Levné letenky do Benátek- romantika nade vše!

Tagy:  Benátky, Itálie, město, historie, architektura, romantika, UNESCO, gondola

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Benátek- romantika nade vše!

Benátky jsou snad nejromantičtějším místem na zemi a kdo je alespoň jednou za život nenavštíví, jako by nebyl. Město se jen hemží zamilovanými páry, procházejícími se ruku v ruce útulnými uličkami, čekajíce na gondolu, která je provede tímto okouzlujícím prostředím. Již měsíce si marně lámete hlavu, kam se vydat na svatební cestu? Chcete si jen pár dní odpočinout a užít si se svým protějškem pár příjemných chvil? Přestaňte snít o pohádkové dovolené a své dlouholeté sny prožijte na plno v Benátkách – ráji na zemi.

Centrum Benátek celé stojí na kůlech, autor: BierdimpflCentrum Benátek celé stojí na kůlech, autor: Bierdimpfl

Hlavní město severní oblasti Itálie, Benátska, je neobyčejné svou jedinečnou architekturou. Starší část totiž stojí na kůlech, které chrání vzácné budovy před poškozením vysokou vodou, do určitých částí Benátek se proto nedostanete nijak jinak než lodí. Novější centrum již bylo vybudováno na mělkém břehu. Dříve, ještě v dávném středověku, sloužilo město jako obchodní a řemeslnická síť, dnes je zde bohatý kulturní život a vyspělá ekonomika. Na pobřeží naleznete významný přístav, spojující okolní břehy a pevnina vlastní letiště o moderních terminálech a aeroplánech. Od roku 1987 se Benátky řadí k nejnavštěvo­vanějším oblastem vůbec a proto byly téhož roku slavnostně zapsány do světového děditství UNESCO.

Benátky jsou jedním z nejnavštěvovanějších měst světa, autor: flickrewierRBenátky jsou jedním z nejnavštěvovanějších měst světa, autor: flickrewierR

Proč právě Benátky?

Možná si kladete otázku, jakým způsobem se město zapříčinilo a takové množství turistů. Odpověď je naprosto jednoduchá. Cizinci celého světa obvykle cestují za tím, co lidově řečeno, doma nemají. Zpravidla tím jasným cílem bývá moře a teplo, avšak faktorem, který zajímá a dosti ovlivňuje snad všechny osoby je kultura. Každý stát, byť i nepatrný má svou vlastní kulturu Benátky mají kulturní děditství a místní architekturu tak dokonalou, že celému místu vdechne přátelskou a romantickou náladu a charakter ztělesněné krásy. Vodní kanály jsou nevšední podívanou, která by i z obyčejného městečka vybudovala centrum zářící originalitou. Komu se naopak v Benátkách příliš nedaří je původní obyvatelstvo. Venkovní krámky a tradiční trhy jsou sice skvělou formou výdělku, avšak díky vysokému cestovnímu ruchu jsou zde také extrémně přemrštěné nájmy a ty si většina Italů nemůže dovolit.,,Vodní město“ se pyšní i řadou monumentálních staveb jako je například kostel sv. Marka z 11. století, Dóžecí palác a nebo renesanční knihovna či kostel San Giorgio Maggiore z téže doby.

Chrám sv. Marka z 11. století, autor: Bill SvensonChrám sv. Marka z 11. století, autor: Bill Svenson

Letenky

Obrovskou radost vám jako téměř pokaždé udělají nízkonákladové společnosti Wizzair a RyanAir, s nimi se do překrásných Benátek podíváte již za 644 Kč, včetně zpátečního letu. Ostatní aerolinie nabízejí letenky okolo 2 000 korun a výše.

Nejlevnější letenky do Benátek nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Benátek- romantika nade vše! byl publikován 23. října 2011 v 23.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...