Levné letenky do Holandska – do země královských sýrů

Tagy:  Holandsko, Nizozemí, tulipány, sýry, větrné mlýny, Amsterdam

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Holandska – do země královských sýrů

Země větrných mlýnů, voňavých tulipánů a legální marihuany je již řadu let vyhledávanou turistickou oblastí. Lidé sem nejezdí za relaxem v podobě písečných pláží a potápění u korálových útesů, ale kvůli místní přírodě a hlavně kultuře. Ideální na zájezdu do Holandska je načasování, zavítat do této oblasti totiž můžete naprosto kdykoliv. Ano, to sice můžete kamkoliv, nikdo vám nezakáže odcestovat do Kefalonie v lednu, ale to by pak pobyt postrádal základní myšlenku, a to koupání v moři a opalování se. Nizozemsko je krásné v jakékoliv roční období. Na jaře zde vše příjemně kvete a voní, tulipány ,,řádí“ v plném proudu, léto nabízí teplé počasí a zářící sluníčko, na podzim se zamilujete do barevných stromů a v zimě si užijete předvánoční nákupy a tradiční trhy. Zkrátka a dobře, na ,,trip“ do Holandska není nikdy nevhodná doba.

Něco málo o Holandsku

Oficiální název zní Nizozemí, což samo o sobě napovídá, že země je samá nížina. Nejvyšší kopec zde měří necelých 300 metrů. Kromě klasických aut a bicyklů je sice pro nás netradičním, ale v této zemi populárním transportem loď. Mezi malé uličky se zapadlými krámy můžete zajet na malém člunu, který si bez obav vypůjčíte. Snad každý ví, že v Holandsku je, jako v jediné zemi Evropy, legální Marihuana, ta se však může kouřit pouze ve speciálních kavárnách zvaných Coffee shop. Místní specialitou jsou palačinky, ty se zde prodávají téměř na každém rohu v nejrůznějších variacích a chutích, neochutnat je by byl hřích. Kromě sladkého pokušení se mnohokrát setkáte i s prodejnami místních sýrů a samozřejmě tulipánů.

Jestli jsou některé sýry aromatické a vynikající, tak právě ty Nizozemské, autor: cosinasicilyJestli jsou některé sýry aromatické a vynikající, tak právě ty Nizozemské, autor: cosinasicily

Amsterdam

Malebné městečko, ležící na řece Amstel, je taktéž hlavním městem Nizozemska. S pouhými 750 tisíci obyvateli je však největší metropolí celé země. Centrum je křížem krážem protkáno vodními kanály, díky kterým Amsterdam působí uceleně a jaksi romanticky. Vzhledem k tomu, že se zde v historii zrodila nejedna umělecká hvězda, ve městě narazíte na spoustu galerií, výstav či muzeí. Slavnými rodáky jsou Vincent van Gogh a jeho malířský kolega Vermeer, který ztvárnil populární obraz Dívka s perlou. V hlavním městě je také spousta parků, kde si můžete v klidu odpočinout od namáhavé procházky. Vzhledem k tomu, že majoritním dopravním prostředkem je zde kolo, Amsterdam je téměř neznečištěný a nehrozí zde absolutně žádná smogová aktivita.

Tyto domy jsou pro Holandská města typické, autor: DohduhdahTyto domy jsou pro Holandská města typické, autor: Dohduhdah

Letenky

Z brněnského letiště se do Holandska s Wizzair dopravíte za neuvěřitelných 861 Kč, nízkonákladová letenka je samozřejmě zpáteční. Z Prahy do Rotterdamu poletíte s Transaviou za 1930 korun, včetně všech poplatků a s cestou nazpátek. Ostatní společnosti nabízejí lety od 2000 korun minimálně.

Nejlevnější letenky do Holandska nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Holandska – do země královských sýrů byl publikován 19. října 2011 v 22.45 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...