Levné letenky do Athén – přesvědčte se na vlastní oči o kráse města bohů!

Tagy:  Athény, Řecko, hlavní město, památky, Akropolis, divadlo, agora, ubytování, hotel

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Athén – přesvědčte se na vlastní oči o kráse města bohů!

Poznávacích zájezdů není nikdy dost, stále nás obohacují o nové a zajímavé informace, které jsou charakteristické pro danou lokalitu. Prodloužený víkend v Paříži pod oslňujícími světly Eiffelovi věže je jakýmsi ,,klisché“, zkuste zamířit kousek dál na teplý jih a poznejte krásu města bohů. Athény jsou prosyceny tisíceletou historií, kterou známe v mnoha podobách od dávných mýtů a legend po nejnovější ,,Souboj Titánů“. Pokud si potrpíte na starořecké chrámy s jónskými sloupy a trojúhelníkovým tympanonem, zde se jich nebudete moci nabažit.

Hlavní město Řecka má na svém kontě hned několik prvenství. V první řadě je považováno za kolébku civilizace, zde se zrodila většina původních řemesel a pocházeli odsud ti nejznámější a nejslavnější filozofové všech dob. Proto bylo po celá tisíciletí město uctíváno nejen lidmi, ale údajně i všemocnými bohy. Spolu se Spartou tak Athény tvořily královská centra starověkého Řecka. Dnes již Athény nedrží veškerou moc ve svých rukou, ale jakožto hlavní město Řecka řídí politické, správní i ekonomické orgány.

Panorama hlavního města Řecka, Athén, autor: GreenshedPanorama hlavního města Řecka, Athén, autor: Greenshed

Památky

Málo kdo by mohl říci, že neslyšel alespoň o jedné athénské památce. Hlavní město historií přímo hýří a za pomoci šikovného průvodce nasbíráte spoustu nových poznatků o tamní kultuře.

Akropolis

Jednoznačně nejmonstróznější stavba celého města se tyčí na nejvyšším kopci Athén. Její lokalita byla takto zvolena záměrně, chrám působil jako duchovní místo k uctívání bohů a přijímání darů či obětí. Akropolis zaujímá obdélníkový tvar a tvořen je množstvím dórských sloupů s patkou a bez jakéhokoliv vzoru

Athény jsou plny historických staveb ze starověku, autor: domoukasAthény jsou plny historických staveb ze starověku, autor: domoukas

Athénská agora

Sloužící původně jako tržiště plnila nepostradatelnou funkci města. Starověcí Řekové zde našli potraviny, obuv, oděvy a nebo ,,domácí prostředky“. Schůzky si tu také sjednávali tehdejší hlavy státu k neoficiálním schůzím a poradám. V dnešní době je působení agory již zcela jiné, místním občanům poskytuje administrativní služby, soudy a jiné veřejné záležitosti.

Athénská agora, dřívější tržiště, dnes slouží k admnistrativním účelům, autor: Ian W. ScottAthénská agora, dřívější tržiště, dnes slouží k admnistrativním účelům, autor: Ian W. Scott

Dionýsovo divadlo

Centrum té největší kultury najdete hned po Akropolí. Kromě klasických celovečerních představení, ve kterých hráli samozřejmě pouze muži, zde každoročně místní obyvatelé bujarými hostinami oslavovali boha Dyonýsa. Dnes již divadlo neslouží ke kulturním účelům, ale pouze jako turistická atrakce.

Ubytování

Ubytovat se ve městě bohů můžete celoročně buď v klasických hotelích a nebo v apartmánech s vlastním bazénem či terasou, ty jsou vhodné v horkých letních měsících. Luxusnější variantou je Athens Atrium hotel se čtyřmi hvězdičkami v příjemné městské lokalitě. Jedna noc vás v vyjde přibližně na 2000 Kč. Chcete-li ušetřit, ubytujte se v hotelu Carolina o dvou hvězdičkách. Za jednodušší vybavení pokoje s pokojovou službu zaplatíte okolo 1400 korun.

Letenky

Lufthansou se do Athén dopravíte za 5373 korun, včetně zpátečního letu a všech letištních poplatků. České Aerolinie nabízejí ceny letenek od 5450 Kč.

Nejlevnější letenky do Athén nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Athén – přesvědčte se na vlastní oči o kráse města bohů! byl publikován 17. října 2011 v 15.30 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...