Levné letenky do Ruska – poznejte největší zemi světa!

Tagy:  Rusko, Evropa, Asie, cestovat, Moskva

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Ruska – poznejte největší zemi světa!

I přes to, že doby sovětského svazu jsou již desítky let za námi a my raději navštěvujeme subtropická letoviska či klasické romantické oblasti jako je Paříž či Řím, Rusko má své osobité kouzlo, které nadchne nejednoho turistu. Stejně tak, jako se do módy opět vrací ruský jazyk, oblíbili jsme si ruskou a východní kuchyni, zájezdy do největšího města Evropy a Asie jsou v kurzu čím dál více. V těchto měsících se v zemi začíná rychle ochlazovat a pomalu nastupují první zimní mrazíky, spoustu cestovatelů by zdejší podnebí odradilo, ale Rusko je tou největší tradicí a atrakcí právě v zimním období. Vybavte se pravou beranicí, dlouhým kožešinových kabátem a vydejte se za poznáním ruské krajiny a hlavního města, Moskvy.

Rusko je největší zemí na světě a rozkládá se částečně v Evropě i v Asii, autor: KnutuxRusko je největší zemí na světě a rozkládá se částečně v Evropě i v Asii, autor: Knutux

Proč do Ruska?

Rusko je pro mnohé zemí věčné chudoby, nesnesitelné zimy a zvláštních občanů. Opak je však pravdou. Co se finančního stavu obyvatel týče, sociálně slabší se tu najdou stejně tak, jako v každé zemi, avšak vydáte-li se do Moskvy, budete si i v těch nejznačkovějších oděvech připadat jako ,,chudý příbuzný“. Rusové umějí skvěle obchodovat a vydělávat neuvěřitelné peníze, což je na nich také patřičně znát.
Ruská krajina je dosti podobná flóře skandinávských zemí. Borovicové lesy, dlouhé pláně a vysoké hory vzbuzují v návštěvnících klid a relax. Jednou z největších místních atrakcí je jezero Bajkal, které je nejhlubší na světě, v jeho okolí můžete stanovat a strávit tak pár příjemných chvil se svými blízkými.

Chrám Vasila Blaženého je atrakcí celé Moskvy, autor: KnutuxChrám Vasila Blaženého je atrakcí celé Moskvy, autor: Knutux

Moskva

Více než desetimilionové ruské hlavní město je největším politickým, kulturním a ekonomickým centrem země. S nespočtem divadel, galerií, luxusních restaurací a barů je Moskva centrem zábavy a v posledních letech i střed zájmů mnoha turistů celého světa. Historické centrum je staré stovky let, v jeho středu se rozkládá trojúhelníkový Kreml, prohlášený spolu s Rudým náměstím před dvaceti lety za památku UNESCO. Skvostem metropole je Chrám Vasila Blaženého, zajímavý svými pestrobarevnými kopulemi přesně ve stylu ruského umění.

Kromě tradiční kopulovité architektury nalezneme v Moskvě i moderní směry, autor: BradmoscuKromě tradiční kopulovité architektury nalezneme v Moskvě i moderní směry, autor: Bradmoscu

Letenky

Se společností Air Berlin se do Moskvy dopravíte za 2528 korun, let je sice z Německa, ale včetně všech poplatků a zpáteční letenky, cesta se vám vyplatí. Lufthansa nabízí odlet z Prahy za 4472 Kč. Ostatní společnosti poskytují letenky okolo 5 tisíc korun a více.

Panorama ruské Moskvy, autor: AzovPanorama ruské Moskvy, autor: Azov

Nejlevnější letenky do Ruska nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Ruska – poznejte největší zemi světa! byl publikován 13. října 2011 v 22.15 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...