Levné letenky do Dánska – navštivte rodiště Hanse Christiana Andersena

Tagy:  Dánsko, sever, království, Kodaň, historie, architektura

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Dánska – navštivte rodiště Hanse Christiana Andersena

Země, mající v čele královskou rodinu nás demokraty vždycky lákaly. Jiný kraj, jiné mravy, rozdílné povahy obyvatel, odlišná kultura – to všechno jsou faktory, kvůli kterým jsme ochotni utratit své těžce vydělané peníze a odcestovat, byť jen na krátký víkend, za jinou oblastí. ,,Toulky“ Skandinávií máme již úspěšně za sebou, ale na severu, i když o pár stupňů teplejším, ještě zůstaneme. Každá země bez výjimky má své osobní kouzlo, záleží čistě na vás, do jaké míry ji přijdete na chuť, avšak Dánsko zanechá málokterého turistu chladným.

Kodaň zdobí architektonicky dokonalé činžovní domy s barevnými omítkami, autor: PeterSenKodaň zdobí architektonicky dokonalé činžovní domy s barevnými omítkami, autor: PeterSen

Rodiště proslulého pohádkáře Hanse Christiana Andersena obývá přibližně pět a půl milionu lidí. Severské panství se skládá z Jutského poloostrova, ostrovů Sjælland, Fyn a nespočtem menším ostrovů nacházející se v Baltském a Severním moři. Přímým dánským sousedem je i náš soused, Německo, nepřímými pak Polsko, Švédsko a Norsko. Co se zdejšího klimatu týče, země nenabízí příliš barvitou škálu teplotních rozdílů. Léta jsou zde poměrně chladná a zamračená, v zimě je deštivo a mírněji. Ve zkratce, v Dánsku se nedočkáte teplých červencových měsíců, ale ani sněžných Vánoc. Jelikož zdejší příroda nebudí v cizincích až takové nadšení a počasí je po většinu doby lezavé a nepříjemné, turisté jezdí do Dánska převážně za krásami Kodaně, ta je naopak nadchne svou tajemnou historií a místními uměleckými památkami.

I když je počasí v Dánsku spíše zamračené, krajina je zde skvostná, autor: Shony33mI když je počasí v Dánsku spíše zamračené, krajina je zde skvostná, autor: Shony33m

Kodaň

Kodaň není jen hlavním městem královské země, ale také nejdůležitějším přístavem a dopravní složkou vůbec. Dánská metropole o více než půl milionu občanů je stará přes tisíc let, pyšní se tedy bohatými dějinami, které jsou v celém městě viditelné na první pohled. Historické budovy jako renesanční kostely, barokní chrámy a gotické kláštery jsou k vidění v celé své kráse nejenom v centru Kodaně.
K cestování po rušném městě slouží supermoderní metro, taxíky a nebo žluté Fery autobusy. Doprava na vlastní pěst pomocí automobilu se příliš nevyplácí, jednak byste každou minutou stáli v koloně a za druhé, parkování v centru je na naše poměry dost drahé. Pokud si potrpíte na menší dobrodružství, k dispozici máte kolo, které si zapůjčíte v kterékoliv půjčovně.
Co vás na hlavním městě Dánska nepochybně zaujme je její architektura. Mrakodrapů a podobných ,,monster“ se v Kodani nedočkáte, zato ale narazíte na překrásně secesní domy, které prošly rekonstrukcí a zdobí je ty nejbarevnější omítky a klasická dřevěná okna. Při procházce se snadno ztratíte v jedné z uliček, neboť jsou si navlas podobné a stejně útulné. Kodaň je město působící přátelským dojmem, kde se i po pár chvílích budete cítit jako doma.

Kodaň byla založena roku tisíc a proto zde najdeme spousty historických budov, autor: nitchexiselKodaň byla založena roku tisíc a proto zde najdeme spousty historických budov, autor: nitchexisel

Letenky

Czech Airlines vám poskytuje letenky do Kodaně, se zpáteční cestou a včetně všech poplatků za 2782 Kč. Cimber Air vás do Kodaně dopraví za 4444 korun, taktéž se započítanými poplatky a zpátečním letem. Ostatní společnosti vás do Dánska vypraví okolo 5000 Kč, čili letenka od Czech Airlines je jednoznačně bezkonkurenční.

Nejlevnější letenky do Dánska nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Dánska – navštivte rodiště Hanse Christiana Andersena byl publikován 11. října 2011 v 23.15 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...