Levné letenky do Norska – nechte se zlákat chladnou náručí Severu

Tagy:  Norsko, Lofoty, oslo, krajina, příroda, sever, skandinávie

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Norska – nechte se zlákat chladnou náručí Severu

Pokud jste se již horlivě zabývali předchozími články na téma Švédsko a Finsko, s nedočkavostí očekáváte typ na levné letenky do Norska. Patříte-li spíše k rekreačním turistům milujícím přeplněné pláže a vyhřátý písek, varianta zájezdu do třetí skandinávské země vás nijak neoslní, ale jestli si potrpíte na svěží horský vzduch a nejlépe horolezectví, Norsko je pro vaše volno ideálním cílem za hledaným relaxem či adrenalinem.

Norská stavení jsou vrcholem originality, autor: Hofi0006Norská stavení jsou vrcholem originality, autor: Hofi0006

Přesto, že ,,světaneznalý“ laik by severské oblasti takzvaně strčil do jednoho pytle s myšlenkou na vlas stejného klimatu a přírody, není tomu tak. Norsko je od pradávna považováno za nejkrásnější zemi severní Evropy. Do Švédska i Finska cestuje spousta lidí nejen kvůli překrásnému okolí, ale také za místními kulturními památkami a metropolemi jako je Stockholm či Helsinky. Norsko je naopak oblíbené takřka jen pro svou faunu a především flóru. Turisty láká střední část s fjordy, ledovci a tajuplná souostroví jako Lofoty a Vesterály. Norská krajina obecně je něco, co v celém Česku nenajdeme. Ptáte se, čím je zdejší příroda tak oslnivá a unikátní? Odpověď je zcela jednoduchá, z vším stojí prastarý geologický základ, nebo ledovec, který po několik milionů let tál a tím formoval půdu, díky tomu dnes v dnešním Norsku můžeme obdivovat dokonalé kopce a uhlazené nížiny.

Norská krajina je nejkrásnější v celé severní Evropě, autor: SaxoNorská krajina je nejkrásnější v celé severní Evropě, autor: Saxo

Dalším zvláštním úkazem jsou v zemi fjordy, neboli mělká údolí nyní zaplněna vodou. Norsko tak oplývá nesčetným množství přírodně vytvořených jezer a průzračně čistých zátok. Vzhledem k tomu, že jsou fjordy bezpečně přístupnými lokalitami, daří se v Norsku extrémnímu výlovu ryb a proto si na rybolovu stát zařídil jakousi živnost. Export norských živočichů je populární nejenom v Evropě.

Oslo

Hlavní město Norska, sídlo biskupa, správních orgánů, vlády a krále má bezmála 465 tisíc obyvatel. Oslo se rozkládá se na břehu Oslofjordu, kde se do něj vlévá nepříliš známá řeka Akerselv. Místní přístav je jedním z nejdůležitějších míst, neboť se odsud převážejí veškeré mořské úlovky a sídlí zde také trajekty putující do Dánska či Německa. Norská metropole není ničím extra zvláštní či populární a proto turisty neláká, cizinci sem většinou zavítají buď pracovně a nebo kvůli studiu na místní univerzitě.

Oslo, hlavní město Norska, je vyznamné tamním přístavem, autor: Oslo-Manchot sanguinaireOslo, hlavní město Norska, je vyznamné tamním přístavem, autor: Oslo-Manchot sanguinaire

Letenky

Všemi oblíbená společnost Wizzair přišla opět s nejlákavější cenou na trhu. Letenka do Osla i zpáteční cenou za 398 Kč? Ne, toto není vtip, ale výhodná nízkonákladová letecká doprava. Ryanair nabízí lety okolo dvou tisíc korun českých a s Lufthansou se do Norska podíváte za necelých 3500 Kč.

Nejlevnější letenky do Norska nabízí www.pelikan.cz

Do Norska zavítáte jednou a od té doby jste každoročním návštěvníkem, autor: YorianDo Norska zavítáte jednou a od té doby jste každoročním návštěvníkem, autor: Yorian

Článek Levné letenky do Norska – nechte se zlákat chladnou náručí Severu byl publikován 9. října 2011 v 23.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...