Levné letenky do Finska – zavítejte do země tisíce jezer

Tagy:  Finsko, Helsinky, jezera, kultura, příroda, letiště

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Finska – zavítejte do země tisíce jezer

Za poslední desítky let jsme si navykli navštěvovat přímořská letoviska a absolvovat poznávací zájezdy do známých metropolí jako je Paříž, Londýn, Benátky či Madrid. Tento trend se však již tolik ,,nenosí“ a na řadu přicházejí Skandinávské státy. Finsko, Norsko, Švédsko – turisticky atraktivní oblasti s panenskou přírodou a čistým vzduchem. Je sice pravda, že teplých letních dnů si na severu až tolik neužijete, avšak o sluníčko nebude nouze. Průzračná jezera, překrásné stavby a místní trhy vás upoutají a získají si vaše srdce navěky. Ustupte od tradičních dovolených ve středomoří a vydejte se za tajemstvím ledového Finska.

Finsko je ztělesněním nadpozemsky krásné přírody, autor: hhj1Finsko je ztělesněním nadpozemsky krásné přírody, autor: hhj1

Finsko, jedna ze tří skandinávských zemí obývajících tentýž poloostrov, celé roky patřilo oproti ostatním severským státům k méně důležitým. Švédsko na dlouhé roky proslavila ABBA, Norsko je odjakživa oblíbené pro své fjordy a nepřekonatelné Lofoty, avšak Finsko, to nikdy turistický ruch tolik nelákalo. S příchodem nových technologií v podobě internetu a telekomunikace se země dostala do popředí a nyní zaujímá spolu se svými sousedy rovnoprávnou pozici. S výjimkou hlavního města je Finsko jakousi oázou klidu. Zdejší občané se plně věnují okolní krajině a oddávají se nerušenému relaxu, jaký by jim záviděl kde jaký ,,workoholik“. Málo kdo ví, že Finsko je sedmou největší zemí světa, jednou třetinou leží na polárním kruhu a skládá se z téměř sto tisíc ostrovů. Stát je taktéž známí jako ,, země tisíce jezer“, což je pro Finsko přesným heslem, nikde nenaleznete takové množství vodní plochy, jako právě zde. Flóra je zastoupena v hojném počtu borovic a smrků a faunu tvoří převážně losi, hnědí medvědi a vlci.

Finský venkov je kromě dechberoucí přírody klidný a vyrovnaný, autor: rosipawFinský venkov je kromě dechberoucí přírody klidný a vyrovnaný, autor: rosipaw

Helsinky

Hlavní město Finska zde úřaduje od roku 1812, můžeme tedy tvrdit, že Helsinky patří k jakýmsi evropským mláďatům. Typické jsou pro svou průmyslovou výrobu, která je živí a pro největší přístav v zemi. V roce 2000 se, stejně jako Praha, staly kulturním městem roku, to není pro nadšené znalce a cestovatele žádným překvapením, neboť hlavní město oplývá historickými stavbami na každém rohu. První fakt, který vás při návštěvě Helsinek uchvátí je přistání. Pokud jste byli doposud zvyklí na přeplněná a chaotická letiště, budete si připadat jako ve snu, zdejší letištní prostory jsou na naše poměry vskutku malé, útulné a hlavně, vyskytují se takřka uprostřed lesa. Po vstupu do města se budete cítit příjemně a vítaně, centrum je obecně známo menšími stavbami a proto nečekejte žádné mrakodrapy ani ultramoderní nákupní centra. Ojedinělé stavby mají svůj osobitý půvab a všude kolem vlastní spoustu zeleně.

Helsinky oplývají spoustou historických staveb, za což byly roku 2000 oceněny, autor: hhj1Helsinky oplývají spoustou historických staveb, za což byly roku 2000 oceněny, autor: hhj1V Helsinkách nenajdete vyšší budovu, než je 12 metrů, autor: rocknrollqueenV Helsinkách nenajdete vyšší budovu, než je 12 metrů, autor: rocknrollqueen

Letenky

Oblíbené společnosti Wizzair a Ryanair nabízejí ty nejlevnější letenky na trhu. Do města Lappeenranta při hranicích s Ruskem se nyní podíváte za neuvěřitelných 2290 korun. Chcete-li přímo do Helsinek, ostatní firmy jako je Lufthansa či ČSA poskytují letenky o něco dražší, nejlevnější i se zpáteční cestou zakoupíte za 6193 korun českých.

Nejlevnější letenky do Finska nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Finska – zavítejte do země tisíce jezer byl publikován 5. října 2011 v 21.45 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...