Levné letenky do Toronta – poznejte chladnou krásu Kanady

Tagy:  Toronto, Kanada, doprava, letiště

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Toronta – poznejte chladnou krásu Kanady

Letní měsíce se chýlí ke konci, což znamená, že letošním prázdninám nadobro odzvonilo. Slunného počasí a vyhřátých pláží jste si dosyta užili a teď přichází jedinečná šance pro místa, která byste bez patřičných referencí nenavštívili a přesto stojí za pozornost. Toronto, největší město Kanady je jedním z nich.
Pokud hledáte moderní metropoli v americkém stylu s příměsí britské kultury a zvyků, severní polokoule je ideální variantou, jak vyhovět všem vašim nárokům. Kanada je typická pro své chladnější podnebí, sychravé počasí a vlezlou mlhu. Nedovolte však, aby vás tyto faktory ovlivnily a znemožnily vám tak jedinečný zážitek z návštěvy Toronta.

Toronto je největším městem celé Kanady, autor: File Upload BotToronto je největším městem celé Kanady, autor: File Upload Bot

Zajímavosti pro turisty

CN Tower

Věž, vysoká 554 metrů je nejvyšší budovou Severní Ameriky a až do loňského roku se hrdě držela na prvním místě. Canadian National je samozřejmě otevřena pro zvědavé turisty a za drobný příplatek nabízí podrobnou prohlídku i s historickým výkladem. Skleněný výtah vás vyveze závratnou rychlostí až na samí vrchol futuristické stavby. Kromě výhledu na celé město si užijete i pohodlí luxusní restaurace nabízející místní speciality a nejrůznější delikatesy.

CN Tower je druhou největší budovou na světě, pro turisty je otevřena denně, autor: AdMeskensCN Tower je druhou největší budovou na světě, pro turisty je otevřena denně, autor: AdMeskens

ROM

Royal Ontario Muzeum není nijak zvlášť významné ani světoborné, avšak díky vysoké návštěvnosti evropských cizinců značně přispívá k rozvoji torontské ekonomiky. Exponenty pravěkých dinosaurů a egyptské archeologické nálezy budí u návštěvníků nevídanou pozornost. Zvláštností je, že zde spatříte i české výrobky v podobě keramiky a skla.

Ontario Science Centre

Opravdovou exkluzivitou je toto vědecké a přírodovědné centrum. Všelijaké vymoženosti si vyzkoušíte na vlastní kůži a ocitnete se tak v roli pravých vědců a badatelů. Projekty jsou pečlivě popsány a při jejich aplikaci zůstává člověku rozum stát. Novinkou posledních let je kabinka, do které se zavřete, ona vás vyfotí a během pár minut vyhodnotí, jak budete vypadat za padesát let.

Přírodovědná vědecká labratoř zastřešuje stovky projektů a vědeckých výzkumů, autor: BetacommandbotPřírodovědná vědecká labratoř zastřešuje stovky projektů a vědeckých výzkumů, autor: Betacommandbot

Doprava

Zaručeně nejpohodlnějším typem transportu je letištní doprava. Letadla zde lítají v pravidelných intervalech a poskytují zodpovědnou péči a bezpečnost. Pearson International Airport, značící se YYK, zastřešuje světové společnosti prvotřídní kvality. Odcestovat můžete i druhým torontských letištěm, to ale není tak známé a ani příliš vyhledávané.
Kromě špičkové letištní dopravy se po městě můžete s klidem pohybovat městskými autobusy nebo vlaky VIA RAIL.

Vyjímečnou nabídkou tohoto měsíce se stala letenka za 10 542 korun od společnosti Air France. Z Prahy ze do Toronta a zpět dopravíte za tuto kuriózní cenu. British Airways poskytuje letenky i se zpátečním letem za 14 684 korun.

Nejlevnější letenky do Toronta nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Toronta – poznejte chladnou krásu Kanady byl publikován 18. září 2011 v 09.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...