Levné letenky do Australie – ochutnejte nevšední zážitek jižní polokoule

Tagy:  Australie, Sydney, Melbourne, Canberra

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Australie – ochutnejte nevšední zážitek jižní polokoule

Australský svaz, ležící na opačné hemisféře naši země, je nejmenším kontinentem světa. Neslouží jako typicky turistická destinace, avšak pro své nezaměnitelné půvaby je navštěvována turisty nejrůznějších ras a náboženských vyznání. V posledních letech se Austrálie stala hitem evropských turistů, jelikož nabídky prací jsou zde daleko perspektivnější a pravidelnější, předčila tak uznávanou Ameriku, které naopak navštěvovanost značně klesá.
Země klokanů se vyznačuje mnoha ojedinělostmi, jako jsou chovy ohrožených druhů, které jinde na celé planetě prostě nenajdete. Zdejší břehy omývají Indický a ze západu Tichý oceán, ty sice nejsou teplé jako například středozemní moře, přesto vás v létě příjemně ochladí. Úředním jazykem je angličtina, kterou hovoří převážně rodilí australané, přistěhovalci často užívají francouzštinu či jazyk španělský.

Klokan je národním znakem celé země, autor:Fir0002Klokan je národním znakem celé země, autor:Fir0002

Sydney

Pětimilionové město je největším centrem celé země, nikoli však hlavním městem. Vyskytuje se zde největší procento přistěhovalců z celého světa. Afričani, Asiaté, Evropani i Američané tu hledají své vlastní útočiště. Nejvýznamnější místa v Sydney jsou Bondi Beach, Darling Harbour, maličký přístav s množstvím res­taurací a slavným mořským světem, kde se procházíte tunely pod hladinou moře, Circular Quay, přístaviště vedle nejstarší sydneyské čtvrti The Rocks, které slouží jako výchozí bod pro procházku po Harbour Bridge a místo, kde najdete Sydneyskou operu. Hyde park je centrum zeleně a přírody uprostřed chaosu a ruchu metropolitního města. Opera je známá snad každému z vás, její funkce je patrná již z názvu a architektonicky budova připomíná lasturu nebo labuť, jedná se tedy o čistě organický směr.

Sydney je největší australská metropole, autor: Flickr upload botSydney je největší australská metropole, autor: Flickr upload bot

Melbourne

Kulturním střediskem celého státu je považováno právě toto město. Svým osobitým stylem připomíná Vídeň či zlehka Berlín. Kouzla Melbournu si všimli i místní lidé, proto se tu konají mezinárodní meetingy, kongresy a nebo prachobyčejné koncerty. 250 kilometrů dlouhá pláž s dechberoucím výhledem na otevřený oceán láká nekonečné zástupy turistů a místních obyvatel, a to nejen kvůli písečným dunám, ale hlavně na základě výskytu monstrózních velryb. Co se zábavných večerů u zdejšího piva týče, nudit se rozhodně nebudete, kluby a ,,house“ party mají otevřené dveře pro každého nového člena

Město Melbourne září životem i v noci, autor: DiliffMěsto Melbourne září životem i v noci, autor: Diliff

Firma 2Fly je o něco dražší variantou odletu. Letenky i s cestou na zpět seženete za 23 tisíc korun. Go Australia a ostatní aerolinky se taktéž s cenami pohybují okolo 23 tisíc korun a výš.

Canberra

Canberra je pravým opakem zmiňovaného Melbourne. Městského chaosu a šumu rychlostních silnic se nedočkáte. Hlavní město Austrálie spíše připomíná jeden velký dokonale namalovaný park. Stromy, keře, rostliny lavičky, precizní skluzavky – to všechno jsou typická vybavení, číhající na každém rohu. Jste -li spíše extrovertní druh člověka a hledáte pro svou dovolenou či nové bydlení ruch ulic, zavítejte tedy do Sydney nebo do Melbourne.

Společnost easyjet přivedla na trh unikátní nabídku letošního podzimu. Z Prahy se do Austrálie se všemi poplatky dostanete za krásných 16 860 korun.

Hlavní město Canberra je rájem zeleně a rostlin, autor: SmokeyJoeHlavní město Canberra je rájem zeleně a rostlin, autor: SmokeyJoe

Nejlevnější letenky do Austrálie nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Australie – ochutnejte nevšední zážitek jižní polokoule byl publikován 16. září 2011 v 01.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...