Levné letenky na Kubu – ochutnejte pravou karibskou exotiku

Tagy:  Kuba, strava, tanec, hudba, sport, havana

Sponzorované odkazy:

Levné letenky na Kubu – ochutnejte pravou karibskou exotiku

Žádná z evropských dovolených nenahradí pohádkový pobyt v exotických krajích. Ať se vypravíte do slunné jihoamerické Argentiny, do rušného Mexiko City nebo se vydáte objevovat nepoznaná zákoutí karibských ostrovů, čekají vás ojedinělá dobrodružství a nevšední vzpomínky. Kuba je rájem temperamentních domorodců, výborného jídla a tradiční horkokrevné zábavy. Procestujte zemi křížem krážem a kochejte se průzračným mořem s bělostnými písečnými dunami.

Země proslavených doutníků a krásných žen je srdcem karibských Antil. Již světoznámí spisovatel Ernest Hemingway se nechal omámit kouzlem tohoto ostrova. Zapomeňte tedy na každoroční nicnedělání u břehu Italského Bibione a zavítejte sem, do země zelených plání, exotických koktejlů a teplého moře.

Kuba, to nejsou jen písečné pláže, ale také panenská příroda, autor: HavanianKuba, to nejsou jen písečné pláže, ale také panenská příroda, autor: Havanian

Nejčastější ceny letenek se pohybují okolo 20 tisíc korun. S Airstop se z Prahy do Varadera dostavíte za 17 400 Kč, společnost Wizzair vás dopraví za 9900 korun, ale z Bruselu, což se opravdu vyplatí, neboť cesta do Belgie stojí okolo 3 tisíc korun.

Zdejší strava

Kubánci jsou proslulí nejen nenahraditelnými doutníky, ale také místními specialitami. Ve všech hotelích je v nabídce all inclusice, neboli plný servis, pokud jste se ale rozhodli pro polopenzi nebo samostatnou stravu, vyhledejte supermarket s balenými nápoji, pít vodu z vodovodní sítě se pro náchylné evropské žaludky příliš nevyplácí.

Tanec a hudba

Na ostrově nenaleznete člověka, co by neuměl tančit. Tito snědí obyvatelé mají hudbu zkrátka v krvi, což dávají cizincům či přistěhovalcům značně najevo. Salsa, rumba, mamba a nebo cha-cha jsou cítit v každém koutu země a to díky ,,hudební revoluci“ v 19. století, kdy na ostrov připluly první zmínky o jazzu, z kterého se postupně vyvinuly tyto smyslné pohybové kreace a podmanivé tóny.

Tanečníci samby jsou v Havaně na každém rohu, autor: Flickr upload botTanečníci samby jsou v Havaně na každém rohu, autor: Flickr upload bot

Sportovní aktivity

Většina kvalitnějších hotelů také nabízí zpestření v podobě sportovních aktivit. Hledáte-li trochu adrenalinu, zamluvte si kurz potápění s profesionálním potápěčem, ale jestli toužíte po odpočinku a relaxu, zahrajte si golf v jednom z luxusních center s výhledem na smaragdové moře. Pro odvážnější zájemce jsou k mání automobily, nebo turistické výlety do nejbližších hor.

Golfový klub na Varaderu je k dispozici všem členům hotelu, autor: gardenpartyGolfový klub na Varaderu je k dispozici všem členům hotelu, autor: gardenparty

Havana

Hlavní město Kuby známé též jako Paříž Karibiku, se díky historickému centru zapsalo do světového děditství UNESCO. Město bylo objeveno v 16. století a díky evropským osadníkům velmi rychle vzkvétalo, netrvalo tedy dlouho a z pusté krajiny se stala metropole zdejších ostrovů. Havana je dopravním uzlem celé Kuby, kromě nepostradatelných dálnic má svou specifickou funkci také letiště Jose Martiho, na které přilétají veškeré mimo kubánské linky s natěšenými turisty.

Hotel Nacional de Habana – turistická atrakce hlavního města autor: KotoviskiHotel Nacional de Habana – turistická atrakce hlavního města autor: Kotoviski

Nejlevnější letenky na Kubu nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky na Kubu – ochutnejte pravou karibskou exotiku byl publikován 11. září 2011 v 12.30 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...