Levné letenky do Dubaje - investujte do nezapomenutelného zážitku arabských emirátů

Tagy:  Dubaj, zajímavosti, hotel, ski komplex

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Dubaje - investujte do nezapomenutelného zážitku arabských emirátů

Toužíte-li po troše zámořského vzrušení a láká vás okolí přeplněné přepychovými bary a nezaměnitelnými písečnými plážemi, Perský záliv je pro vás jako stvořený. Nabídne vám nezapomenutelné zážitky, do kterých se jistojistě vyplatí zainvestovat.

Dubaj ležící na Arabském poloostrově se s 1320 000 oby­vateli řadí k nejznámějším emirátům světa. Země, se stejnojmenným hlavním městem se již řadu let orientuje na turistiku a díky schopným obchodníkům, jako je sám arabský šejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum, se pyšní prvotřídním bohatstvím v podobě luxusních hotelových komplexů či neodolatelných restaurací. Jistě málo kdo z vás se plynně domluví arabsky, nemusíte však zoufat, angličtina je zde druhým oficiálním jazykem, kterým se dorozumíte prakticky kdekoliv. Co se počasí týče, patříte-li k horkokrevným turistům, budete nadšeni. Denní teploty tu dosahují až k neuvěřitelným 50 stupňům, nezapomínejte proto na neustálí příjem tekutin a pokrývku hlavy, úžeh by vám znepříjemnil zbytek pobytu. Přes zimu je Dubaj mírnější a drží se na 20°C.

Supermoderní emirát Dubaj je jedním z nejdražších turistických letovisek vůbec, autor: AvatarSupermoderní emirát Dubaj je jedním z nejdražších turistických letovisek vůbec, autor: AvatarV Dubaji si užijete i přepychové nákupy, autor: FlickrLickrV Dubaji si užijete i přepychové nákupy, autor: FlickrLickr

Letenky

Stejně tak, jako samotná dovolená, nejsou ani letenky do Dubaje nejlevnější záležitostí. Avšak díky jedinečné nabídce můžete se Smart Wings odcestovat za překrásných 8934 korun a to přímo z Prahy! Ryanair vás vypráví za slušných 11 tisíc korun a letuška dokonce za 10 280 Kč. Neváhejte a navštivte nejbohatší destinaci světa.

Zajímavosti

Ač by si většina lidí myslela, že hlavním zdrojem bohatství je v emirátu ropa, není tomu tak. Miliony na dubajských kontech naskakují díky pečlivě promyšlenému cestovnímu ruchu. Aby zájem cizinců o krásu této země neopadl, musí místní hlavy státu vymýšlet stále nová a nová lákadla jak náruživé cestovatele přivábit.

Burj Al Arab

Hotel, připomínající svým tvarem monstrózní plachetnici má hned několik prvenství. Stal se největším a nejdražším komplexem nabízejícím pokojové služby na světě. Celebrity ze všech koutů zeměkoule Burj opakovaně navštěvují a stále se ho nemohou do syta nabažit. Téměř vše, co v něm mají návštěvníci možnost spatřit je pokryto 24-karátovým zlatem a drahými kameny, dokážete si tedy určitě představit, jak okázale a nevšedně hotel působí. V Burj Al Arabu fungují bazény, podmořská restaurace, obrovská akvária i krásné fontány a na každém patře se nachází jedna recepce. Máte-li dostatek peněz na rozhazování, jedna noc vás vyjde přibližně na 4000 euro, což je okolo 100 000 korun českých.

Burj Al Arab je nejdražší a nejvyšší hotel světa, autor: George2001hiBurj Al Arab je nejdražší a nejvyšší hotel světa, autor: George2001hiInteriér hotelu je z 24-karátového zlata, autor: GriffindorInteriér hotelu je z 24-karátového zlata, autor: Griffindor

Krytý lyžařský komplex

Ski Dubai je lyžařská hala se sedačkovou lanovkou a umělým sněhem v Dubaji. Jedná se o největší krytou sněhovou halu světa, její velikost odpovídá třem průměrným fotbalovým hřištím. Celé centrum pracuje jako běžná venkovní sjezdovka, zapůjčíte si tu lyže či snowboard, obdržíte ski pas a pak už si jen užíváte nerušené zábavy. Až vás lyžování omrzí, komplex jednoduše opustíte a můžete se opět vrátit na pláž perského zálivu.

Ski komplex v Dubai funguje jako jakákoliv venkovní sjezdovka, autor: FlickrewueRSki komplex v Dubai funguje jako jakákoliv venkovní sjezdovka, autor: FlickrewueR

Nejlevnější letenky do Dubaje nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Dubaje - investujte do nezapomenutelného zážitku arabských emirátů byl publikován 9. září 2011 v 14.30 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...