Levné letenky do Japonska – vydejte se do země vycházejícího slunce

Tagy:  Japonsko, vlajka, Geiša, Tokio

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Japonska – vydejte se do země vycházejícího slunce

Země vycházejícího slunce je pro evropské turisty stále populární, její dosud mnohými nepoznaná kultura láká obyčejné civilisty i zarputilé vědce a badatele. I přesto, že se Japonsko svou vyspělou ekonomikou a moderním životním stylem řadí k zámožným zemím, v odlehlých koutech se drží svých stoletých tradic, na něž nedá dopustit. 128 milióny obyvatel přelidněné Japonsko se rozkládá na čtyřech hlavních ostrovech – Honšú, Kjúšú, Šikoku a Hokkaidó. Ačkoli je stát poměrně přeplněný, až polovinu země zdobí lesy a louky, příroda je zde proto takřka všude kromě Tokia.

Japonská vlajka

Japonská vlajka je složena z bílého obdélníku a červeného kruhu uprostřed, ač tento státní symbol působí značně jednoduše, skrývá důležitou pointu z dob minulých. Onen červený kruh symbolizuje slunce, jenž je jakýmsi odrazem země samotné. Vlajka nese název hi no maru, v překladu sluneční kotouč.

vlajka země vycházejícího slunce, autor: Combagvlajka země vycházejícího slunce, autor: Combag

Geiša

Termín Geiša jistě slyšel skoro každý z nás, ale málokdo rozumí přesnému překladu a dokáže s přesností říci, kdo je tato osoba vlastně zač a čím se živí. Slovo se začalo běžně užívat v 17. století jako označení pro ženy, které dovedly dobře zpívat, tančit i jinak duchaplně bavit hosty. Geišou se však nemohla stát ledajaká nadaná dívka, krása a talent totiž neznamenaly samozřejmou cestu k této ,,kariéře“. Do dnes se profesionální společnice pečlivě vybírají a musejí projít tvrdou disciplínou, již pětileté dívenky se dennodenně učí vytříbené komunikaci, ladnému tanci a skřivánčímu zpěvu. V dnešním světě již tyto dámy nejsou zdaleka tolik vyhledávané, ale najdou se i tací obchodníci, kteří si jejich přítomnost výslovně vyžádají. Drtivá většina cizinců žije v omylu, že Gejši jsou taktéž prostitutky, jsou to sice luxusní společnice, nikoli však laciné pobavení pro bohaté investory.

Geisa v typickém make-upu a tradičním kimonu, autor: CatfisheyeGeisa v typickém make-upu a tradičním kimonu, autor: Catfisheye

Tokio

Hlavní město Japonska a zároveň sídlo císaře spadá pod největší a nejzalidněnější města vůbec. Nachází se na ostrově Honšú, což není zrovna ideální a nejklidnější oblast, Tokio leží přímo v seismickém centru zemětřesení, což dokazuje i nedávná katastrofa. Extrémně vyspělá ekonomika tohoto místa sice dělá zemi bohatší a bohatší, avšak odrazila se na zdraví obyvatel a okolní flóře. Metropole je nejznečistěnějším centrem na světě, což dokazují smogové stavy a neuvěřitelně zanesené tokijské pobřeží.

Ceny letenek se z Prahy do Tokia, včetně jednoho přestupu a všech poplatků pohybují okolo 23 tisíc korun. Korean Air nabízí zpáteční lety s přestupem v Soulu za krásných 20 922 korun. Avšak absolutně bezkonkurenční ceny naleznete na pelikan.cz, z Mnichova do Tokia odletíte za neuvěřitelných 16 379 Kč.

Nejlevnější letenky do Japonska nabízí www.pelikan.cz

Tokio je druhým největším městem světa, autor: GasabTokio je druhým největším městem světa, autor: GasabJaponská metropole je ekonomicky vyspělá a extremně přelidněná, autor: JmphJaponská metropole je ekonomicky vyspělá a extremně přelidněná, autor: Jmph

Článek Levné letenky do Japonska – vydejte se do země vycházejícího slunce byl publikován 7. září 2011 v 17.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...