Levné letenky do Mexika – cestujte za exotikou Karibiku

Tagy:  Mexiko, Mexico City, Acapulco

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Mexika – cestujte za exotikou Karibiku

Omrzely vás již každoroční dovolené ve známých evropských sídlech a toužíte zavítat do exotického Karibiku? Neváhejte a nechte se hýčkat vlnami Tichého oceánu u neodolatelného pobřeží Mexika. Bělostné písečné pláže, místní speciality a veselá zábava vám zajistí dovolenou vašich snů ve středoamerickém rá­ji.

Mexiko je země mnoha výhod a oproti jiným karibským oblastem je taktéž lákavá svou historií. Kromě koupání se v osvěžujícím moři spatříte pestrobarevnou směsici indiánské, evropské a americké kultury, která je hmatatelná všude kolem vás.
Co by vás od cesty do těchto krajů mohlo odradit je občasná vlhkost, způsobená zdejšími tropy, nuda pláže jsou zde naprosté tabu a pokud patříte do skupiny s fóbie z létání, několikahodinový transport vás taktéž nepotěší.

Mexiko kromě písečných pláží nabízí také směsici historických památek, autor: SElefantMexiko kromě písečných pláží nabízí také směsici historických památek, autor: SElefant

Mexico City

Neboli Ciudád de Meéxico, jak zní název ve španělštině, je hlavním městem Mexika snad od pradávna. Takřka dvacetimilionové město je jakýmsi gigantem celé země. Přes den slunečné a horké město se hemží trhy, typickými domorodci a samozřejmě turisty, avšak na druhé straně zde najdeme supermoderní restaurace, bary, světové obchody a automobily za milióny korun. Historické centrum není nijak zvlášť rozlehlé, ale za to pozoruhodné. Nachází se na na ostrově jezera Texcoco, na jejímž vrcholu se slavnostně tyčí Templo Mayor čili Velká svatyně.

Nejlevnější letenky pořídíte od Holandské letecké společnosti KLM, která v poslední době výrazně zlevnila veškeré své lety, z Prahy se do Mexico City dopravíte za krásných 12 600 korun. Aerolinky WizzAir poskytují cestu z Prahy do Mexico City za 13 754 Kč. Ostatní letenky se pohybují okolo 16 tisíc korun.

Mexico city s 20ti milióny obyvatel je největší město na světě, autor: YonatanhMexico city s 20ti milióny obyvatel je největší město na světě, autor: YonatanhHlavní město Mexika je hypermoderní metropolí, ale najdete zde i spoustu historických památek, autor: RoadmrHlavní město Mexika je hypermoderní metropolí, ale najdete zde i spoustu historických památek, autor: Roadmr

Acapulco

Druhé největší mexické město se stalo nejnavštěvovanější destinací celého státu. Hlavní masu turistů zde tvoří Američané, pro které je město jako na dlani a cesta je samozřejmě vyjde na úplně jiné peníze než jakéhokoliv evropana. Co se pobytu týče, nečekejte mimo váš apartmán či hotel příliš soukromí, pláže zaplňují dennodenně tisíce dovolenkářů a díky plážovým barům a restauracím je u pobřeží stále živo a velice rušno. Chcete-li si užít odpočinku a klidu, nechte se loďkou vyvést na jeden z okolních ostrůvků, které slibují průzračnou hladinu a příznivé podmínky pro potápění.

Letenky do Acapulca jsou oproti cestě do Mexico City podstatně dražší. Opravdu nejlevnější variantou je společnost KLM s lety od 19 289 korun. Ostatní aerolinky nabízejí letenky okolo 20 tisíc korun a více.

Acapulko má 4 milióny obyvatel a je druhým největším městem Mexika, autor: InteriotAcapulko má 4 milióny obyvatel a je druhým největším městem Mexika, autor: Interiot

Nejlevnější letenky do Mexika nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Mexika – cestujte za exotikou Karibiku byl publikován 4. září 2011 v 13.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...