Levné letenky do Lotyšska – zavítejte do národního parku či klidného hlavního města

Tagy:  Lotyšsko, Riga, park

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Lotyšska – zavítejte do národního parku či klidného hlavního města

Rovinaté Lotyšsko, prostřední ze tří pobaltských zemí, je vyhlášené svými nekonečnými pastvinami a zalesněnými kraji. Již spousty let zásobuje okolní státy tunami dřeva ke strojírenství a výrobě papíru. Příroda je zde bohatá na volně žijící druhy zvěře a stejně tak jako Litvu si Lotyšsko oblíbili nadšení pěší turisté a cyklisté. I přes rozlohu 64 589 km² v zemi žije pouze 2 248 000 obyvatel, což je ve srovnání s vyspělými metropolemi jako je Francie či Velká Británie velice zanedbatelný počet.

Proč právě Lotyšsko?

Perla pobaltí skrývá kromě impozantní krajiny i historické památky v podobě zřícenin hradu či exteriéru gotických zámků. Asi nejpůsobivější oblastí Lotyšska je pro návštěvníky i místní národní park Gauja. Až budete do syta naplněni krásami zdejší přírody, vydejte se do centra Rigy kde si vychutnáte místní speciality a užijete si pravý, nefalšovaný ruch městského života.

Národní park Gauja

Rozlehlá přírodní rezervace se vyskytuje podél řeky Gauja, nedaleko hlavního města Rigy. Založen byl v roce 1973 a se svou rozlohou 917 km² je s přehledem největší národní památkou celé země. Park vás provede zalesněnými partiemi značených stezek a dovede vás k rozsáhlým vodním plochám a jezerům, které byli v minulých dobách obvyklou destinací pobaltských Němců. K celkové atraktivitě národního parku přispívá nejen strmé údolí s jeskyněmi, ale i vysoké útesy a pozoruhodné skalní útvary spolu s bohatou faunou a flórou.

Národní park Gauja je největší přírodní památkou celého Lotyšska, autor: DaarznieksNárodní park Gauja je největší přírodní památkou celého Lotyšska, autor: DaarznieksNárodní park Gauja se nachází poblíž hlavního města Rigy, autor: ErestrebianNárodní park Gauja se nachází poblíž hlavního města Rigy, autor: Erestrebian

Riga

Témeř milionová Riga budí u většiny běžných lidí mnoho otázek. Oblast s hlubokými kořeny socialismu, komunistickými stavbami, které i tomu největšímu lajkovi napoví, že živobytí tu mnohdy nebývalo dvakrát příjemné a hlavně město viditelně zasažené ekonomickou krizí z roku 2009 zkrátka nepatří k nejvyhledáva­nějším centrálám evropských turistů. Milenecké dvojice se raději vypraví za skvostnou Eiffelovkou a postarší lidé důchodového věku s nadšením zavítají do Londýna. Avšak i přes tato fakta je Riga pozoruhodná a své návštěvníky si pomalu, ale jistě strhne na svou stranu. Když prvně vejdete do ulic, cosi vám vyrazí dech, je to něco, s čím se v žádném jiném hlavním městě nesetkáte, jedná se o nevídaný klid a pohodu. Oproti přelidněné a hektické Praze vás místní lidé překvapí svou přátelskostí a stoickým klidem. V každém menším penzionku vás přivítají s otevřenou náručí a zahrnou vás téměř mateřskou láskou, obyvatelé bloudící městem se stále usmívají a příjemně konverzují, což je pro cizince opravdu překvapivý úkaz. Co je dalším zvláštním jevem, na náměstích nenajdete předražené restaurace, kýčové obchůdky se suvenýry ani žádné taxiky, Riga prostě nežije cestovním ruchem a v městě je to opravdu znát. Přes den si můžete prohlédnout historické stavby, památky a pomníky a večer se odreagovat v příjemném klubu u osvěžujícího koktejlu.

Hlavní město Riga je hluboce zasaženo ekonomickou krizí, autor: NikaterHlavní město Riga je hluboce zasaženo ekonomickou krizí, autor: NikaterRiga se pyšní úzkými uličkami a spoustou historických budov, autor: NikaterRiga se pyšní úzkými uličkami a spoustou historických budov, autor: Nikater

Letenky do Lotyšska nepatří zrovna k nejlevnějším, pořídit je můžete od 5602 korun i se zpátečním letem.

Nejlevnější letenky do Lotyšska nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Lotyšska – zavítejte do národního parku či klidného hlavního města byl publikován 30. srpna 2011 v 16.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...