Levné letenky do Litvy – poznejte kouzlo pobaltí

Tagy:  Vilnius, doprava, letiště, Kaunas

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Litvy – poznejte kouzlo pobaltí

Litva patří mezi trojici pobaltských zemí, ze kterých je co do rozlohy největším státem. Co zůstává pro většinu cizinců záhadou jsou 90,66 km dlouhé písečné pláže. Přesto, že země není typickou turistickou atrakcí s hotelovými komplexy, své obdivovatele si našla mezi milovníky cyklistiky a pěších tůr. Díky nezaměnitelné kultuře a skvostné krajině je rok od roku oblíbenějším cílem výletníků a nadšených ,,bikerů“.

Přírodní podmínky mají spíše chladivý charakter a patří do mírného pásu, podnebí je zde v zimě velice kruté a léta připomínají příjemné české jaro o 20 stupních. Povrch státu tvoří vesměs roviny a nížiny, přičemž nadmořská výška činí necelých 100 metrů. Nejvyšším místem je zde vrch Aukštojas měřící pouhých 293,84 metrů.

Co se vodstva týče, Litva je bohatě protkaná říčními sítěmi. V celé zemi najdeme neskutečné množství přírodně vytvořených jezer, bažin, močálů, rašelinišť a samozřejmě řek, ty zásobují stát pitnou vodou. Nejteplejší a zároveň nejlákavější oblastí je Kuronský záliv označován také jako Kuronská rosa. Pobřežíje lemováno bělostným pískem a letní teploty se vyšplhají až k 25 stupňům, což je v Litvě poměrně kuriózní záležitost. Vzhledem k dechberoucí nádheře tohoto místa je přírodní děditství zálivu zapsáno na seznamu UNESCO.

Vilnius

Hlavní město překrásné Litvy má okolo 542 tisíc obyvatel, neřadí se tak mezi světoznámé metropole, ale přesto svým klientům dokáže učarovat na první pohled. Jeho jedinečnost dokazuje převážně staré historické centrum zapsané taktéž v památkách UNESCO.

kostel sv. Anny ve Vilniusu, součást památek UNESCO, autor: Wojsylkostel sv. Anny ve Vilniusu, součást památek UNESCO, autor: Wojsyl

Doprava

Vilnius je v zemi nejvýznamnějším dopravním uzlem, z mezinárodního letiště sem létají linky všech evropských dominantních měst a místní nádraží je nepostradatelnou součástí každodenní přepravy tisíce občanů. Lodní doprava na řece Neris nehraje přílišnou roli.
Se společností Wizzard zavítáte do památného Vilniusu za pěkných 2837 korun. Firma easyjet nabízí letenky taktéž okolo 3 tisíc korun.

Kaunas

Litevská architektura v Kaunasu připomíná česká města, autor: Magnus ManskeLitevská architektura v Kaunasu připomíná česká města, autor: Magnus Manske

Litevské město ležící na soutoku řek Neris a Němen má přibližně 416 tisíc obyvatel, není tedy o mnoho menší než hlavní město. V těsné blízkosti se nachází kaunaská přehrada pyšnící se největším množstvím vody v zemi.
Kaunas byl založen počátkem 11. století, avšak první dochovaná zmínka pochází až z roku 1361. Během první světové války došlo k obsazení německou armádou, na důkaz nadvlády přišla země o mnoho potřebných zahraničních styků. V roce 1944 jej získal Sovětský svaz a po jeho rozpadu se Kaunas stal konečně součástí samostatné a svobodné Litvy.
Zpáteční letenku do Kaunasu pořídíte od Ryanair za neskutečných 466 korun, odlet je však z německého Berlína.

nejlevnější letenky do Litvy nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Litvy – poznejte kouzlo pobaltí byl publikován 29. srpna 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...