Levné letenky do Chorvatska – okuste krásy Dubrovníku či Splitu

Tagy:  Dubrovník, Split, Pula, Letiště Dubrovnik, Letiště Split, Letiště Pula

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Chorvatska – okuste krásy Dubrovníku či Splitu

Chorvatsko se svou navštěvovaností řadí mezi neoblíbenější země Evropy. Do této slunné destinace ročně zavítá přes milion turistů a cestovní ruch zde patří k nejsilnějším odvětvím vůbec. Oblast středozemního moře je proslulá křišťálově čistým mořem, subtropickým klimatem a srdečnými domorodci. Chorvatsko nenabízí pouze příjemné koupání a relax na plážích, ale také přírodní památky v podobě Národních parků a rezervací, což tuší málokterý turista. Především Češi se naučili za touto půvabnou krajinou cestovat autem, avšak právě letos si můžete dopřát luxus v podobě letecké dovolené za překvapivě nízké ceny.

Dubrovník

Menší, 50-ti tisícové město je významným turistickým letoviskem Chorvatska. Pyšní se významným osobním přístavem a samozřejmě kouzlem přímořského města. Patří mezi nejcennější památkové komplexy v jihovýchodní Evropě a proto byl Dubrovník již v roce 1979 zařazen do celosvětového seznamu kulturního dědictví organizace UNESCO. Kromě atraktivním obchůdků a písečných pláží láká návštěvníky pestrobarevnou flórou v místních parcích.
Pokud jste se rozhodli do Dubrovníku letos zavítat, místní aerolinka Croatian Airlines nabízí letenky již od 2554 Kč i se zpátečník letem!

Vyhlášený přístav v Dubrovniku, autor: Daniel OrtmannVyhlášený přístav v Dubrovniku, autor: Daniel Ortmann

Split

Největší město chorvatského pobřeží mající okolo 200 tisíc obyvatel leží na poloostrově mezi Kaštelským zálivem a Splitským průlivem. Stejně tak jako Dubrovník vlastní Split majestátní přístav, důležitý pro pravidelné obchodní styky s okolními ostrovy a Itálií. Kromě skvostných historických památek si zde můžete užít restaurace plné místních specialit, nákupy originálních doplňků a nebo večery v moderních klubech.
Letenky do Splitu pořídíte za 2 566 Kč taktéž od Croatian Airlines.

Pula

Největší město v Istrii, významné hospodářstvím a kulturou leží v nejlépe chráněné zátoce Istrijského poloostrova. Díky antickým panátkám se zde konají nejrůznější festivaly a cestovní kanceláře organizují poznávací výlety vždy aktuálním turistům. Zdejší pobřeží je i na jadranské poměry mimořádně členité, pláže tvoří z většiny skalní masivy a betonové plošiny, ale i přesto je koupání a lenošení u moře příjemným odpočinkem.
Do Puly můžete odcestovat za neuvěřitelných 742 Kč! Tuto mimořádnou cenu nabízí Ryanair.

Letiště Dubrovnik

Letiště leží přibližně 20 km od stejnojmenného města. U terminálu je nonstop přistavěn autobus jedoucí do centra města, cesta vás přijde na necelá 4 eura. Autobus staví na hlavním nádraží v Gružu, kde si můžete najmout taxi k Vašemu ubytování nebo jet lokálním autobusem.

Letiště Split

Leží pouhých 18 km od města Split, moderní letiště je vybaveno obchody, kavárnami, restauracemi, směnárnami a samozřejmě taxislužbou. Pravidelná autobusová linka číslo 37 vás dopraví do centra města během 30 minut a zaplatíte pouhá 2 eura.

Krásná promenáda Splitu, autor: AirinKrásná promenáda Splitu, autor: Airin

Letiště Pula

Letiště Pula patří mezi menší letiště v zemi Chorvatsko a nachází se blízko města Pula. Z tohoto letiště zajišťují nízkonákladové letecké společnosti hlavně mezinárodní lety. Mezi letecké společnosti létající do Puly patří Blue1, GermanWings, InterSky, Norwegian Air Shuttle, Ryanair a Thomsonfly.

Nejlevnější letenky do Chorvatska nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Chorvatska – okuste krásy Dubrovníku či Splitu byl publikován 30. srpna 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...