Levné letenky do Irska – navštivte smaragdový ostrov, ráj památek a relaxace

Tagy:  Dublin, Letiště Dublin, Cork, Letiště Cork,

Sponzorované odkazy:

Levné letenky do Irska – navštivte smaragdový ostrov, ráj památek a relaxace

Irsko, neboli smaragdový ostrov je součástí Britských ostrovů ležících na severozápadě Evropy. Již od pradávna se pyšní nekonečnými pláněmi, průzračnými jezery a nedotčenými lesy, stylové kavárny a rušné hospody vám přichystají ty nejvybranější pochutiny a pravé irské pálenky. Ať zavítáte do historického Dublinu nebo strávíte příjemnou dovolenou v útulném penzionu na pobřeží ostrova, Irsko vám slibuje nezapomenutelný zážitek v podobě relaxace, místních specialit a dobrodružných výletů.

Dublin

Irská metropole Dublin patří mezi nejnavštěvovanější hlavní města v Evropě, díky svému historickému jádru a srdečnému obyvatelstvu vás uchvátí na první pohled. V dnešní době si Dublin oblíbili především mladí lidé a studenti, velkoměsto nabízí nesčetně mnoho pracovních nabídek a zdokonalení se v anglickém jazyce, což je pro dnešní mládež nepostradatelnou zkušenností.
Pokud jste se rozhodli zavítat právě do Dublinu, nyní můžete sehnat ty nejlevnější letenky, společnost Aer Lingus připravila akční lety, kdy vás jednosměrná letenka vyjde na pouhých 1308 korun.

historická památka Dublinu, autor: Jasonhistorická památka Dublinu, autor: Jason's Travel Photography

Letiště Dublin

Letiště Dublin patří mezi nejrušnější letiště v celém Irsku, nachází se 11km jižně od Dublinu, blízko dálnice M50 a M1. Doprava je zde přímo prvotřídní, služeb autobusů je možno využít z letiště do všech částí Dublinu za velmi nízké ceny. Jestliže si potrpíte spíše na soukromí a pohodlí automobilu, taxi služky pracují 24 hodin denně a cesta taxíkem trvá přibližně 20 minut. Moderní letiště je taktéž vybaveno směnárnou, bankomaty, různými restauracemi, hospodami a bary, obchody a turistickými informacemi. Z Prahy sem létají ČSA, irský Aer Lingus a samozřejmě také Ryanair.

Cork

Cork je druhé největší město Irska, proslulý je svou klidnou a mírumilovnou atmosférou a úchvatnou přírodou. Centrem protéká řeka Lee, která v minulosti zajišťovala veškerou říční dopravu, bez níž se město neobešlo. Letenky do Corku již nejsou tak lákavé jako do Dublinu, sehnat je můžete okolo 7000 korun i se zpáteční cestou.

Letiště Cork

Letiště patří mezi středně veliká letiště a nachází se 7 km od města Cork. Z tohoto letiště zajišťují nízkonákladové letecké společnosti hlavně mezinárodní lety, aerolinky Aer Lingus a Ryanair zde mají základnu. Cenově nejvýhodnější spojení s centrem města Cork zajišťuje autobusová společnost Bus Éireann, do města se jede přibližně 25 minut, přičemž jednosměrná jízdenka pro dospělého stojí 4,50 euro.

Nejlevnější letenky do Irska nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky do Irska – navštivte smaragdový ostrov, ráj památek a relaxace byl publikován 3. září 2011 v 21.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...