Letiště Drážďany, další z německých letišť

Tagy:  Drážďany, letiště

Sponzorované odkazy:

Letiště Drážďany, další z německých letišť

Letiště Drážďany, dříve známé jako Flughafen Dresden-Klotzsche je mezinárodním letištěm v Německu. Nachází se v drážďanské části Klotzsche, asi 5 km od centra města. Na „Drážďanské mezinárodní“ bylo letiště přejmenováno v září 2008. V tomtéž roce cestovalo přes toto letiště 1,860,364 pasažérů, což je 0,3 % nárůst oproti předchozímu roku a bylo uskutečněno 36 968 přistání a odletů (v tomto směru byl nárůst 2,3%). Letiště je také sídlem EADS EFW, odnože společnosti EADS. Veškerý servis pro pasažéry zajišťuje společnost Lufthansa Airport Services Dresden GmbH (LASD), což je dceřiná společnost Lufthansy a dál pak AHS (Aviation Handling Services). Letiště si řídí svůj provoz samo.

Terminál 1, autor: Philipp TropschugTerminál 1, autor: Philipp Tropschug

Jak se na letiště dostat?

Jednou z možností, jak se dostat na Drážďanské mezinárodní letiště, je přijet vlakem, a to na stanici přímo u letiště. Použít můžeme vlak číslo S2 německého metra S-Bahn. Metra jezdí každou půlhodinu ze stanic Dresden-Neustadt and Dresden Hauptbahnho v centru. Cesta trvá 13 nebo 23 minut. Dále je možno využít také autobusovou dopravu, a to autobus Dresdner Verkehrsbetriebe (DVB), linku 77. Ta vede na tramvaj DVB číslo 7, která jede přímo do centra. Z obvodu hellerau se můžeme dostat na letiště autobusem číslo 97, z měst Boxdorf and Radebeul jede linka 425. Letiště se nachází v tarifní zóně Verkehrsverbund Oberelbe lístek stojí 2 €. Je platný pro autobus, metro a tramvaje uvnitř této zóny. Ostatní tarifní zóny pokrývají okolní města jako je Meissen a také českou hranici. Lístky je možné získat v automatech na zastávkách a na informacích na letišti v příletové zóně.

Cesta autem

Je také samozřejmě možné se na letiště dopravit vlastním autem. Je vzdálené přibližně 9 km od centra města a městem se k němu dostanete za zhruba 20 minut. V případě potřeby je možné využít i taxík, který stojí od 16 do 18 €. K letišti vede také silnice A4 Autobahn a vede z Aachenu na německé hranici do Görlitzu na polské hranici. Kříží se s A13 a A 17, vedoucí k české hranici a dále do Prahy.

Parkoviště

Na letišti je parkoviště s přibližně 1500 parkovacími místy, které je připojeno k terminálu skleněným průchodem. Najdeme zde také tři parkoviště pro dlouhé stání a jedno pro krátké stání.

Článek Letiště Drážďany, další z německých letišť byl publikován 27. června 2011 v 00.00 v rubrice Letiště. Autorem článku je Barbora Keprdová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...