Letiště Bratislava - Mezinárodní letiště M. R. Štefánika

Tagy:  letište, Slovensko, Slovakio, Bratislava, M. R. Štefánika, Mezinárodní letiště, mezinárodní

Sponzorované odkazy:

Letiště Bratislava  - Mezinárodní letiště M. R. Štefánika

Mezi nejvíce využívaná letiště v okolí České republiky patří nejen mezinárodní letiště ve Vídní a Frankfurt nad Mohanem, ale také mezinárodní letiště M. R. Štefánika.

Letiště M. R. Štefánika

Toto mezinárodní letiště – Medzinárodné letisko Milana Rastislava Štefánika Bratislava, je v provozu již od roku 1923. Jako prvně přistávaly a vzlétaly letadla na trase mezi Prahou a Bratislavou. Toto letiště se v poslední době stalo velice vyhledávaným letištěm nejen pro cizince, ale i pro české občany, z důvodu levnější ceny letenek a preferencí přímých spojů. Na základě statistických výzkumů bylo v loňském roce odbaveno více než 2 miliony turistů.
Bratislavské letiště je jakousi vstupní branou do hlavního města a celého Slovenska. Letiště je snadně dostupné z centra Bratislavy, tak i z parkovišť okolo letiště.

Pohled na Slovensko při odletu z Bratislavského letiště, autor: simononlyPohled na Slovensko při odletu z Bratislavského letiště, autor: simononly

Letecké společnosti

Na letišti M. R. Štefánika přistávají a odlétají nejen Slovenské, ale také zahraniční aerolinie. Pravidelné linky z letiště pokrývají převážně evropské destinace. Ale také nabízí pravidelné loty do Indie, Tel Avivu a Bangladéše. Na tomto mezinárodním letišti operu celá řada nízkonákladových společností. Mezi ty nejznámější stojí připomenout např. Sky Europe či Ryanair (irská společnost). Na letišti sídli také AirExplore, Central Charter Airlines Slovakia, Travel Service Slovakia atd.

Ryanair, irská společnost, autor: aromanoRyanair, irská společnost, autor: aromano

Terminály

Mezinárodní letiště M. R. Štefánika má v současné době celkem tři terminály. Terminal A1, který byl otevřen v roce 2010, dále terminál B, jenž byl otevřen v roce 1994 a terminál C, který byl otevřen v roce 2006. Letiště je poměrně velké, neboť má nejen tři terminály, které dokážou pojmout více než 5 milionu cestujících, ale také dvě dráhy – vzletovou a přistávací.
Cestující mají k dispozici celkem 18 check-in pultů. Na letišti najdeme také salónek pro VIP cestující, bary, restaurace, obchůdky, kavárny, směnárnu, poštu apod.

Jak se dostanete na letiště?

Nejlepší a nejpohodlnější cesta na letiště je bezpochyby osobním automobilem. Tato doprava pro vás bude nejen nejpohodlnější, ale také nejrychlejší.
Cesta z Prahy na letiště Bratislava má okolo 344 km a trvá cca 3 hodiny a 15 minut, pokud budete odjíždět z Brna, cesta vám bude trvat pouze hodinu a půl, z Plzně je cesta poněkud delší, cca 4 hodiny a z Ostravy se na letiště Bratislava dostanete stejně jako z Prahy za 3 hodiny a 15 minut.
Automobil pak můžete zaparkovat před terminálem A. Na toto zpoplatněné parkoviště se vejde cca 970 aut. Na letiště se můžete dostat také městskou hromadnou dopravou, jelikož zde z hlavního nádraží zajíždí přímá linka číslo 61.

Článek Letiště Bratislava - Mezinárodní letiště M. R. Štefánika byl publikován 20. října 2010 v 14.30 v rubrice Letiště. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...