Letenky do Splitu – zarezervujte si let do Chorvatska již nyní!

Tagy:  Split, chorvatsko, cestování, turistika, jadran, jadranské moře, památky, kultura

Sponzorované odkazy:

Letenky do Splitu – zarezervujte si let do Chorvatska již nyní!

Chorvatsko je sice zemí stále oblíbenou, avšak v posledních letech jaksi opomíjenou. Obyvatelé České republiky si zvykli tuto zemi navštěvovat v hojném počtu, neboť je zde krásně, ale také levno. Obnocte tradici rájezdů do Chorvatska a ušetřete spoustu peněz v kombinaci s nezapomenutelným zážitkem z panenské přírody a průzračného moře.

Split leží na poloostrově mezi Kaštelským zálivem a Splitským průlivem, jehož západní část zaujímá kopec Marjan s krásným lesoparkem. Pohoří Kozjak a Mosor chrání město ze severu a severovýchodu před vnitrozemskými vlivy. S počtem 200 tisíc obyvatel je největším mětem na Chorvatské části jadranského pobřeží.

Co se historie týče patří město k nejstarším v celé zemi. Starořímské město, vyrostlo kolem paláce, který dal vystavět římský císař Dioklecián před 1700 lety, protože zde chtěl prožít poslední léta svého života. Diokleciánův palác a četné památky z římských dob se zachovaly dodnes, v areálu paláce se nachází i katedrála, která byla na mauzoleu císaře Diokleciána vystavěna v 7. století. V zachovalé části paláce, ve sklepeních, se konají různé akce, jako například Diokleciánovy večery a večery chorvatské hudby. Zvlášť impresivní je provedení opery Aidy na Peristilu v rámci Splitských letních her, které při návštěvě města nesmíte vynechat.

Splitská riviéra je oblíbenou destinací, autor: santiagoSplitská riviéra je oblíbenou destinací, autor: santiago

Přístup do moře je ideální i pro rodiny s dětmi, neboť město se pyšní především obláskovými plážemi. Pokud však přeci jen zatoužíte po písku, nemusíte zoufat. Známá splitská pláž Bacvice je písčitá a najdete ji přímo ve středu města.

Ani milovníci historie a památek nepřijdou zkrátka. Kulturně-historické památky ve Splitu vám budou vyprávět příběh o tomto tisíciletém městě. Projděte se k impozantní soše Grgura Ninského a chytněte ji za palec, to vám přinese štěstí nebo se vám splní přání. Přímo u vchodu do města je Salona, největší archeologická lokalita na východním pobřeží Jadranu a uprostřed města můžete prohlédnout lázně s vlastním zřídlem léčivé sirnaté vody.

Ubytování ve Splitu je stejně dotupné, jako v jiných Chorvatských oblastech. Dopřejte si buď polopenzi a nebo all inclusive, oboje nechá vaši peněženku vklidu.

Letenky

Ryanair vás do Chorvatského Splitu vypraví za krásných 1866 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Split je město staré tisíce let, autor: joan perezSplit je město staré tisíce let, autor: joan perez

Nejlevnější letenky do Splitu nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Splitu – zarezervujte si let do Chorvatska již nyní! byl publikován 25. března 2012 v 16.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...