Washington airport – jedno z nejrušnějších letišť USA

Tagy:  Washington DC, terminály, areál, hlavní město, historie, USA

Sponzorované odkazy:

Washington airport – jedno z nejrušnějších letišť USA

Jak jistě všichni víme, Washington DC je hlavním městem Spojených států amerických a své pojmenování nese po významném prezidentovi Georgi Washingtonovi, jako důkaz pocty a pokory. Sídlí zde americký kongres a samozřejmě prezident, neboť tu najdeme jednu z nejznámějších budov světa, Bílý dům. Ve městě převládají administrativní a instituční budovy s úřady. Obecně je D.C. rájem ekonomů a občanů zaměstnaných ve státní správě. Na jednoho místního člověka připadá až 10 právníků. Možná si říkáte, že v centru politiky je vysoká nezaměstnanost, obzvláště ze strany soudnictví. Opak je však pravdou, právní osoby zde mají široké uplatnění v soukromých firmách či státních podnicích, ti nejlepší si ,,rozebrali“ hodnotné pozice v parlamentu a senátu.

Metropole možná působí jako nudnou Mekkou finančnictví, avšak mrakodrapů s obřími obchodními centry, divadel a nejrůznějších klubů je požehnaně. Pojedete-li si rozšířit své znalosti a zavítáte do hlavního města, užijete si spoustu zábavy v podobě interaktivních muzeí či výstav. Pokud toužíte po kapce historie, navštivte washingtonský kapitol, ten se řadí mezi místní rarity, neboť je do bělostná stavba klasicistního stylu nápadně připomínající Bílý dům, neznalí cizinci se mnohdy domnívají, že se prochází právě sídlem prezidenta, neboť vstup do Kapitolu je povolen.

Washington DC je centrem ekonomiky a politiky, autor: claptoneeWashington DC je centrem ekonomiky a politiky, autor: claptonee

Historie Washingtonu

První stavební kámen byl položen v 17. století příchodem Algonkinů, ti zde stále žijí, avšak v málo početných menšinách. Koncem téhož století se rozkřikl trend přistěhovalectví, takže původní obyvatelé nabyli na spoluobčanech. 18. století bylo pro město stěžejní, neboť byl zvolen prezident George Washington, který město prohlásil za centrálu USA, od těch dob se leccos změnilo, avšak hlavní město zůstalo stejné. Bílý dům se začal stavět koncem 18. století, přičemž dokončen byl až roku 1811.

Hlavní město USA má bohatou historii, autor: newpickHlavní město USA má bohatou historii, autor: newpick

Washington airport

Je naprostou samozřejmostí, že hlavní město je zaopatřeno letištním systémem. Letiště Washington Dulles International je jedno z největších letišť v zemi Spojené státy americké a nachází se necelých 40 kilometrů od metropole. Areál vlastní 3 terminály, proto bývá pro cestovatele obvykle obtížné se v hale zorientovat, zjistěte si proto předem, v pohodlí domova, z jaké části letiště odlétáte, na místě je většinou chaos, který by vašemu stresu z nevědění dvakrát nepomohl. Nízkonákladové letecké společnosti používají letiště Washington Dulles International pro domácí, mezinárodní i mezikontinentální lety, přičemž nejdůležitější ,,spojkou“ je aerolinie JetBlue Airways, která zde vlastní přestupní uzel.
Pokud jste se zdárně dopravili na místo určení, potřebujete se také dostat do centra Washingtonu, využijte proto stanici metra West Falls Church, ta vás dopraví do centra dění.

Washingtonské letiště je rušné, ale kvalitní, autor: barbarahulberqWashingtonské letiště je rušné, ale kvalitní, autor: barbarahulberq

Článek Washington airport – jedno z nejrušnějších letišť USA byl publikován 2. listopadu 2011 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...