Letenky na Bora Bora aneb cesta do ráje

Tagy:  Bora Bora, ostrovy, moře, pláže, historie, dovolená, odpočinek, ráj

Sponzorované odkazy:

Letenky na Bora Bora aneb cesta do ráje

Toužíte-li po ničem nerušené exotické dovolené v hotovém ráji na zemi, vydejte se na skvostné Bora Bora. Ostrov Bora Bora najdete v Tichém oceánu, necelých 300 kilometrů od Tahiti, a je zároveň jedním z ostrovů Francouzské Polynésie. Bora Bora je sopečného původu a jeho součástí jsou i okolní malé ostrůvky motu. Bora Bora, bujně porostlý klenot se svými dvěma vyčnívajícími vrcholky, poskytuje nádherný první dojem. Na malém prostoru se zde nabízí široká škála nejrůznějších aktivit. Milovníci potápění a šnorchlování mohou navštívit lagunárium, potápěčské centrum nebo mořské korálové zahrady.

O vzniku ostrova existuje stará polynéská legenda, která říká, že nejvyšší bůh Taaroa nejprve stvořil ostrov Bora Bora, což znamená v místním jazyce „nejdříve zrozený“ či „prvorozený“, a snad právě proto tento ostrov obdařil nádhernou lagunou s průzračnou vodou. Později byly stvořeny námi známé havajské ostrovy.

Bora Bora je doslova rájem na zemi, autor: antoine manoBora Bora je doslova rájem na zemi, autor: antoine mano

Bora Bora poznáte podle pyšně se vypínající a tolik charakteristické siluety ostrova, kterou tvoří dva vrcholy. Když se přiblížíte ještě blíž, spatříte v tyrkysové laguně rozeseté jako perly v náhrdelníku malé, neuvěřitelně krásné ostrůvky zvané motu. Každý z těchto ostrovů se vyznačuje nějakým specifickým rysem, na jednom z nich je letiště, na dalších si v luxusních hotelech turisté nerušeně vychutnávají svoji vysněnou dovolenou a jiné motu jsou zcela neobydlené, a právě na nich najdete opuštěné bílé písečné pláže.

Až vás přestane bavit opalování a lenošení na okouzlujících plážích i koupání v příjemné teplé průzračné vodě, vydejte se poznávat krásy ostrova. Vzhledem k tomu, že ostrov má rozlohu necelých 40 kilometrů čtverečních, k jeho základnímu poznání stačí dva až tři dny. Výlety po ostrově můžete absolvovat buď s průvodcem nebo sami. Po ostrově se můžete pohybovat hned několika způsoby. Nepraktičtějším dopravním prostředkem je kolo, ale půjčení auta je také možné, nicméně ceny jsou poměrně vysoké.

Letenky

Počítejte s faktem, že letenky na Bora Bora nepatří k těm nejlepším, ba naopak. Pravděpodobně nejlevnější letenky nabízí American airlines za 69 446 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Bora Bora se pyšní průzračným mořem a hebkým pískem, autor: sono autumnBora Bora se pyšní průzračným mořem a hebkým pískem, autor: sono autumn

Nejlevnější letenky na Bora Bora nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky na Bora Bora aneb cesta do ráje byl publikován 1. března 2012 v 18.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...